Mens andelen af virksomheder, der insourcer medarbejdere til Danmark fra primært Sverige, England og USA, ligger på samme niveau som sidste år, så vinder offshoring frem.
Ifølge Deloitte IT-vækstbarometer går tendensen mod at outsource til udlandet, offshoring som det også kaldes, mens outsourcing indenfor Danmarks grænser går svagt tilbage.
"Det er primært softwareproducenterne, der øger offshoringen og dermed trækker tallet op. Et tegn på i hvilken retning tingene går, hvis man vil være konkurrencedygtig," siger Kim Gerner, leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.
Hele seks ud af 10 it-virksomheder med over 200 ansatte gør brug af outsourcing indenfor Danmark.
"Og det har været en succes. Kun otte procent siger det modsatte. Imponerende i betragtning af, hvor meget outsourcing kan gribe ind i virksomhedens måde at håndtere tingene på," siger Kim Gerner.
Som et tegn på succesen viser årets it-vækstbarometer også, at mere end halvdelen af de virksomheder, der allerede har outsourcet, forventer at outsource yderligere i de kommende år.
Til gengæld viser tallene, at hele 83 procent af dem, der ikke på nuværende tidspunkt har outsourcet, fortsat ikke planlægger at gøre det.
"Det kan være en rigtig beslutning, men med den succes, som outsourcing har været hos de, der har prøvet det, så er det vigtigt, at en sådan beslutning er truffet på et fyldestgørende grundlag," siger Kim Gerner.
Ser man på de firmaer, der satser på at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark, er de mest populære lande Sverige, England, USA, Indien og Norge.
Længere nede på ranglisten finder man de Østeuropæiske lande, Kina og Tyskland. Hver femte virksomhed henter nøglemedarbejdere fra udlandet, hvilket er samme niveau som sidste år.