Artikel top billede

Offentlig e-postkasse ved at blive sat op

Økonomistyrelsen har netop sendt ideen om en offentlig digital postkasse i udbud. Kontrakten til 45-75 millioner kroner er en lækkerbisken for e-Boks.

En offentlig digital postkasse.

Sådan en vil Økonomistyrelsen nu anskaffe sig på vegne af en lang række offentlige myndigheder og har derfor sendt opgaven i udbud.

Postkassen skal helt grundlæggende give borgere og virksomheder mulighed for at modtage og opbevare digital kommunikation fra de offentlige myndigheder og institutioner.

Derudover skal man også kunne sende besvarelser til hinanden.

Ideen er, at man skal kunne angive hvilke myndigheder, man ønsker at kommunikere med via postkassen.

Sikkerhed i højsædet

Det bliver frivilligt, om myndighederne i regionerne, kommunerne og de statslige myndigheder vil bruge løsningen.

Ifølge udbudsmaterialet har flere dog udtrykt et ønske om det.

Postkassen skal sikre, at virksomheder og borgere kan kommunikere med det offentlige på en sikker og fortrolig måde, fremgår det af udbudsmaterialet.

Idet kryptering og signering-proceduren vil blive bedømt af Økonomistyrelsen.

Styrelsen oplyser, at det også vil indgå i bedømmelsen af de indkomne bud, om løsningen kan indgå i Single Sign-On-løsningen, der anvendes i portalen virk.dk.

E-Boks står klar

I dag leverer selskabet e-Boks, der er ejet af PBS, KMD og PostDanmark, allerede ydelsen for kommunerne og en lang række private firmaer.

Og selskabet slikker sig da også om munden ved tanken om at skulle løse opgaven.

"Vi forventer at byde ind på denne opgave - det er en opgave, der matcher vores kernekompetencer og ligger i naturlig forlængelse af det, vi allerede gør," siger administerende direktør Henrik Andersen fra e-Boks.

I øjeblikket får flere end 1,7 millioner danskere leveret deres digitale dokumenter i e-Boks, og tjenensten vokser hver dag med cirke 1.000 nye brugere, oplyser direktøren.

Kontraktens varighed er fire år, og den anslåede værdi er angivet til 45-75 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere