Den populære videotjeneste Youtube har indgået en aftale med medieselskabet Viacom om at udelade potentielt kompromitterende personoplysninger i de data, som firmaet er blevet tvunget til at overlade til filmdistributøren.
Aftalen kommer to uger efter, at en føderal dommer i USA beordrede det Google-ejede Youtube til at overlevere 12 terrabyte logdata til Viacom.
Det skriver Financial Times.
Youtube har længe været en torn i øjet på underholdningsbranchen, som mener, at sitet ikke gør nok for at forhindre misbrug af ophavsrettighederne til de filmklip, som brugerne uploader til siden.
Frygter privacy-brud
Dommerens beslutning om at tvinge Youtube til at udlevere brugeres logins og ip-adresser er efterfølgende blevet kritiseret af privacy-organisationer, fordi de udleverede logfiler kan bruges til at identificere de enkelte brugere af tjenesten.
Mandagens aftale betyder, at Youtube nu kan erstatte personhenførbar information som eksempelvis logins og ip-adresser med numre eller anden data, som gør det umuligt at knytte den enkelte bruger til den udleverede information.
Ifølge en unavngiven kilde planlægger Viacoms advokater ifølge Financial Times at bruge dataene fra Youtube til at illustrere, hvor ofte ulovligt materiale fra firmaet bliver set på den populære videoside.
Aftalen betyder ifølge formanden for privacy-gruppen Electronic Frontier Foundation "en massivt mindre bekymring for persondataene."
Udleveringen af de 12 terabyte store logfiler vil være omfattet af en retsbeslutning om at kun firmaets advokater og eksterne rådgivere må håndtere de udleverede data.
Firmaet selv må ikke se logfilerne, skriver avisen.