Artikel top billede

Intel fylder 40 år: Se hvad fremtiden bringer

Verdens største chip-producent, Intel, ser i anledning af sin 40-års fødselsdag tilbage på de historiske højdepunkter – og giver samtidig et par bud på, hvad fremtiden vil bringe.

Verdens største chip-producent, Intel Corporation, runder i denne uge de 40 år.

Dermed er det blevet tid til at gøre status over de vigtigste begivenher i de sidste fire årtier, men også til at give et par bud på, hvad fremtiden vil bringe.

Patrick Gelsinger, Senior Vice President og leder af Intels Digital Enterprise Group, skriver på sin blog, at hans 29 år lange karriere hos Intel, blandt andet som CTO, har været en "fantastisk rejse".

Ikke mindst fordi man fortsætter med at kunne lave stadig mindre og mere effektive chips.

"For to årtier siden var en micron udfordrende og 100nm (nanometer, red.) virkede umuligt, og nu taler vi helt naturligt om, hvordan vi kommer frem til 10nm. Vi har omkring 10 år, inden vi er ved 10nm, derefter er det umuligt at forudsige (hvad der vil ske, red.)," skriver Patrick Gelsinger på sin blog.

Moores lov lever stadig

"Det svarer til at køre på vej en tåget aften, hvor du er i stand til 100 yards, og når du har kørt de første 50 yards, bliver de næste 100 synlige," fortsætter han.

Patrick Gelsinger, der i sin tid var Intels første CTO, våger sig dog alligevel ud på forudsigelsernes dybe vand. Du kan læse alle forudsigelser her og også se dem på video.

En af forudsigelserne handler om at Intels x86 processor-arkitektur, som han mener vil blive anvendt på alt fra supercomputere til håndholdte enheder.

x86-arkitekturen er i dag den typiske måde at lave processorer på og anvendes blandt andet også af Intels største konkurrent, AMD.

Gelsinger undlader naturligvis heller ikke at tale om Moores lov, der siger at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil fordobles hvert andet år.

Intel-chefen mener bestemt ikke, at Moores lov er færdig, for Intel har allerede planer for chips med 32nm, 22nm og 10nm.

Moores lov, der i øvrigt også har rundet de 40, er på mange måder den røde tråd i Intels 40-årige liv. Intel har selv en større tema-side om loven og dens ophavsmand, Gordon Moore.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere