Xeon er kommet op på 3,2 GHz

Intel har lanceret server-processoren Xeon med en frekvens på 3,2 gigahertz. Systembussen er stadig kun på 533 MHz.

Indhold

Intel er klar med en Xeon på 3,2 gigahertz. Xeon er beregnet til arbejdsstationer og mindre servere med en eller to processorer, og processoren ligner Pentium 4 til forveksling. Hvor de nyeste Pentium 4-processorer har en busfrekvens på 800 MHz, må man dog stadig nøjes med 533 MHz på systembussen i Xeon.

Den langsommere systembus kan i visse tilfælde virke som flaskehals i systemet, og man kan godt undre sig over, at Intel ikke skruer op for bussen i Xeon. Forklaringen er, at den nye Xeon skal kunne fungere på eksisterende bundkort, for eksempel med Intels E7501 eller E7505 chipsæt, og disse chipsæt understøtter kun processorer med 533 MHZ systembus.

Xeon til dual-systemer har dobbelt så meget cache-hukommelse som Pentium 4, nemlig en megabyte. Her er den særlige Pentium 4 Extreme Edition dog en undtagelse, for den har to megabyte mere cache end almindelige Pentium 4-processorer.

Hvis man vil bruge mere end to Xeon-processorer i serveren, skal man have fat i Xeon MP. Den fås med frekvenser på op til 2,8 gigahertz og lige så meget cache som Pentium 4 Extreme Edition.

Den nye 3,2 GHz Xeon er sandsynligvis den sidste Xeon, der bliver fremstillet med 0,13 mikron teknologi. Intel er i fuld gang med at skifte til 0,09 mikron, der giver mulighed for højere frekvenser. En 0,09 mikron Xeon med kodenavnet Nocona er på vej, ligesom vi vil se en 0,09 mikron Pentium 4 med kodenavnet Prescott inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere