Magnetisme skal konkurrere mod Bluetooth

Amerikanske Fonegear er begyndt at sælge trådløse headsets til mobiltelefoner. Talen overføres via magnetisme.

Indhold

Nye headsets fra Fonegear benytter sig af magnetisk induktion til at overføre data med. Dermed undgår man at bruge radiobølger, som andre trådløse teknologier benytter sig af. Det skriver Cnet.

Produkterne fra Fonegear er baseret på principperne om magnetisk induktion, og teknologien blev faktisk udviklet helt tilbage i 1950'erne.

Det blev dog aldrig et stort hit, blandt andet fordi det krævede spoler på over en meter og andet tungt og besværligt udstyr.

Firmaet Aura har udviklet teknologien så meget, at den har kunne presses ned i en enkelt chip, og det skal bane vejen for kommerciel succes på markedet for kortrækkende trådløse teknologier.

Magnetfelterne producerer bølger lige som det kendes fra radio-teknologier. Forskellen er dog, at hvor radiobølgerne bliver ved med at sprede sig i det uendelige, så stopper bølgerne fra magnetfeltet i Auras tilfælde med at vokse efter lidt over en meter og laver en slags bobbel.

Blandt fordelene ved at bruge induktion er, at man undgår problemerne med interferens, som radio-baserede trådløse-teknologier slås med.

Batterilevetiden er også i højsædet. Hvor et konventionelt Bluetooth headset ikke klarer mange timers drift uden opladning, så kan et headset fra Fonegear klare op til tre måneders standbytid eller 25 timers taletid på et enkelt AA-batteri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere