Artikel top billede

Sun vil oversvømme servermarkedet med SSD

Sun vil inden årets udgang sende en vifte af solid state diske på markedet. Solid state diske vil sidde i langt de fleste servere i løbet af et år, lyder selskabets spådom.

Computerworld News Service: Sun vil senere i år tilbyde solid state-diske (SSD) til at afløse de snurrende diskdrev i servere.

Det sker med en ambition om helt at fjerne harddiske fra servere, lyder det.

Flashbaserede solid state-diske vil forbedre applikationsydelsen på servere og spare på omkostningerne, da deres strømforbrug er op til fem gange mindre end almindelige harddiske, lyder det fra virksomheden.

Flashdrev er også kendt for at være mere hårdføre, da de ingen bevægelige dele har.

Der vil i midten af 2009 være SSD i de fleste servere, mener John Fowler, vice president for systemgruppen hos Sun.

De vil levere mere lagerkapacitet end RAM og forbedre den generelle ydelse på serveren, lyder det.

Udviklingen går langsom

På nær i datacentre er det i erhvervslivet gået langsomt med at tage solid state-drev i brug på grund af en høj pris per gigabyte. En SSD på 128 Gb koster 2.200 kroner (460 USD) hvilket giver over 17 kroner per gigabyte, sammenlignet med 290 kroner (60 USD) på en harddisk på 160 Gb, ifølge Krishna Chander, senior analytiker hos iSuppli. Det vil tage tre til fire år,før SSD'ere prismæssigt er på linje med normale harddiske, ifølge Chander.

Dog falder prisen hurtigt i forhold til Fibre Channel-harddiske, som ser et prisfald på 40 procent fra år til år, mens prisen på de flashbaserede solid state-diske årligt falder med mellem 50 og 70 procent, og i det prisen falder, vil SSD'ere også få større kapacitet, mener Fowler.

Suns SSD'ere vil være optimerede til MySQL-databaser og andre ledende applikationer, lyder det fra virksomheden.

Diskene vil fungere sammen med Solaris ZFS (Zettabyte File Systems), som er det filsystem, som Solaris-styresystemet bruger.

Disse diske vil være på markedet fra sidste halvdel af i år. Information om pris og kapacitet har ikke været umiddelbart tilgængelig. Sun udtaler dog, at brugere vil få mulighed for en 60 dages prøveperiode.

Et antal virksomheder har for nylig offentliggjort SSD-produkter. Intel introducerede tirsdag en solid state-disk på otte Gb og meddelte at ville have en SSD på 16 Gb klar i fjerde kvartal. Seagate meddelte i sidste uge at ville tilbyde solid state-diske i den høje ende fra næste år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere