Artikel top billede

Hårde tider tvinger teleindustri til nye partnerskaber

Slutpriserne på internet og telefoni styrtdykker. Nye partnerskaber er det bedste modsvar på udviklingen, lyder det fra teleindustrien.

Det er sin sag at tjene penge på internet og telefoni i disse tider.

Slutpriserne rasler ned, og det generelle billede er, at teleselskaberne har mere end svært ved at tjene penge på de rå ydelser.

Derfor vrimler det frem med nye, kreative partnerskaber i branchen. Det er nemlig, lyder meldingen, det bedste modsvar til de faldende priser.

Tidligere på året overtog Ericsson al drift, vedligeholdelse og udbygning af TDC's mobilnet.

”Vi bliver presset, og det er også en af grundene til at vi er gået i retning af outsourcing,” siger Flemming Hynkemeier, vicedirektør i TDC Mobil Norden.

Han fortalte sammen med Ericssons danske direktør, Lars Tofft, om det omfattende partnerskab på konferencen Telecom 2008 tidligere på ugen.

Begge parter er vindere

Den syvårige aftale mellem de to tele-aktører er på mange måder et udtryk for, at branchen er under forandring. Man er tvunget til nytænkning, hvis man vil overleve.

”Der er ikke ret mange, der tjener penge for tiden, og det betyder simpelthen, at vi er nødt til at arbejde tættere sammen,” lyder det fra Lars Tofft, Ericsson.

TDC’s mål er en 99 procent dækning på data og tale i 2010, hvor UMTS, EDGE og HSPA skal spille en langt større rolle, end det i dag er tilfældet.

Det netværks-arbejde har man overladt til Ericsson, der som en ren netværksleverandør kan høste stordriftsfordele.

Men ikke uden betænkninger fra TDC’s side.

”Den her aftale er jo ekstremt vigtig for TDC. Hvis ikke vi håndterer det her netværk godt nok, så taber vi vores forretning. Derfor er det rigtig vigtig, at både Ericsson og TDC har fokus på aftalen,” siger Flemming Hynkemeier.

Han tilføjer, at det blandt andet ligger i kontrakten, at TDC har lov til at gå til pressen, hvis Ericsson ikke lever op til aftalen.

Nye spillere på banen

Her stopper de nye forretnings-konstruktioner dog ikke. TDC har også netop lanceret sit musik-produkt Play, der har nødvendiggjort et omfattende samarbejde med pladeindustrien. Igen for at kompensere for det generelle prisfald på mobil- og internetabonnementer.

Nye spillere bliver ved med at melde sig på banen.

Energi-giganten Dong spenderer for eksempel store penge på at skabe en fiberinfrastruktur, der om få år skal dække 1,5 millioner danske hjem. Også her er kreative partnerskaber en nødvendighed, for kunderne skal have noget at bruge den digitale motorvej til.

”Vi vil se meget positivt på, at dem, vi leverer motorvejen til, også kommer med noget godt indhold til motorvejen,” siger Lars Clausen, koncerndirektør i Dong.

British Telecom fortalte på konferencen, at selskabet pumper omkring 100 milliarder kroner i at skabe en global, IP-baseret netværks-infrastruktur, der skal løfte kundernes kommunikationsmuligheder til et højere niveau.

Men nøjagtig som med danske TDC, har British Telecom måttet se sig om efter samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at løfte opgaven fra vision til virkelighed.

”Vi erkender, at vi ikke kan fuldende dette på egen hånd. BT samarbejder tæt med virksomheder som Microsoft, Nortel, Cisco og HP,” lyder der fra Margareta le Calvé, der er salgsdirektør i den nordiske del af British Telecom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere