Artikel top billede

"Dommen er et skulderklap til de netbutikker, der gennem årene har brugt tid og penge på at have en lovlig netbutik," siger direktør for e-handelsfonden Lars Schmidt Larsen. Foto: Michael Altschul / Visuel-Medie.

E-handelsfond roser stor bøde til e-butik

Direktøren for e-handelsfonden, Lars Schmidt Larsen, roser en bøde på 25.000 kroner, som en e-butik har fået. "Det er en sejr for e-handlen," siger han.

En bøde på 25.000 kroner for ikke at oplyse fortrydelsesrettigheder ordentligt.

Det er afgørelsen på en opsigtsvækkende dom over en e-butik hos Brødrenes Autodele A/S, der ellers forsvarede sig med, at de ikke kendte reglerne.

Og dommen får direktøren for e-handelsfonden Lars Schmidt Larsen til at juble.

"Det er en en sejr for e-handel," siger han.

Han forklarer, at alle de e-butikker, der arbejder hårdt for at sætte sig ind i reglerne på nettet og efterleve dem, får et skulderklap.

"Jeg har oplevet butikker, der spurgte, om det overhovedet kunne betale sig at overholde reglerne, fordi ingen tjekkede, om det blev efterlevet," siger han.

Nu viser det sig, at det ikke blot bliver det tjekket. Man risikerer samtidig en alvorlig økonomisk bet, hvis man ikke læser op på e-handelsreglerne.

"Det er vigtigt, at alle netbutikker forstår, at e-handelslovgivningen er meget kompleks, og det kræver juridisk ekspertise at kunne efterleve loven. Med den historiske dom står det nu klart for alle, at man ikke kan undskylde sig med, at man troede, at løsningen var lovlig,” siger Lars Schmidt Larsen.

E-mærke en sikring

Han peger samtidig på, at de e-mærkede butikker giver en ekstra sikkerhed for forbrugerne.

Her bliver siderne nemlig kontrolleret en gang årligt af e-handelsfondens jurister.

Direktøren fortæller, at det ikke er en 100 procents garanti, men altså giver en væsentlig større sikkerhed.

Han peger da også på, at de e-mærkede netbutikker er de eneste, som igen og igen får topkarakterer i undersøgelserne.

Lars Schmidt Larsen understreger samtidig, at netbutikken kan få frataget retten til bruge e-mærket, hvis det efterfølgende viser sig, at netbutikken bryder lovgivningen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brødrenes Autodele A/S i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere