Artikel top billede

Microsoft-bøde sænker Danmarks EU-regning

Microsofts bøde på 6,7 milliarder kroner for 'misbrug af dominerende stilling' betyder, at det bidrag, medlemslandene betaler til EU, reduceres, oplyser Helge Sander.

6,7 milliarder kroner.

Så meget blev Microsoft dømt af EU til at betale i bøde for 'misbrug af dominerende stilling'.

Interessen fra Socialdemokraternes it-ordfører Ole Hækkerup, for hvad de mange penge skal bruges til, førte til, at han stillede spørgsmålet til videnskabsminister Helge Sander (V).

Ministeren oplyser, at de mange penge i sidste ende vil betyde, at medlemslandene skal betale mindre til EU.

"Et eventuelt bødeprovenu, der tilfalder Fællesskabet, vil således betyde, at det bidrag, medlemslandene betaler til EU via det såkaldte BNI-bidrag, reduceres," skriver ministeren til it-ordføreren.

Ikke til e-læring

Dermed afviser Videnskabsministeren, at pengene kommer til at gå til for eksempel e-læring, som Ole Hækkerup gerne så.

I spørgsmålet til ministeren ville ordføreren nemlig have svar på, om "ministeren og regeringen vil arbejde for at sikre, at pengene tilfalder programmer, der understøtter it-læring i Europa - for eksempel ved en tillægsbevilling til programmet for 'Livslang Læring', der indeholder tværgående initiativer, der støtter udviklingen af innovativ it-læring".

Men det kan den socialdemokratiske it-ordfører altså skyde en lang pind efter, ifølge Helge Sander.

"Sådan som EU's budget er konstrueret, er det ikke muligt direkte at bestemme, hvordan de midler, der idømmes i bøde efter EU's konkurrenceretlige regler, skal anvendes," belærer ministeren Ole Hækkerup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere