Artikel top billede

"ComX er en ren virksomhed," siger Finn Helmer og afviser Viasats anklager om at overtræde et fogedforbud fra 2005. Foto: Hans Juhl. (Foto: Hans Juhl)

Helmer afviser Viasat-anklager: Vi ender i retten

"Vi har ikke begået ulovligheder. ComX er en ren virksomhed,” siger ComX-chef Finn Helmer, efter Viasat har stævnet selskabet for at overtræde et fogedforbud.

Finn Helmer afviser enhver tale om, at der skulle være begået ulovligheder af hans virksomhed, fibervirksomheden ComX.

Det sker, efter TV-selskabet Viasat har stævnet ComX for at have overtrådt et fogedforbud.

”ComX er en ren virksomhed, og vi har ikke gjort de ting, som Viasat påstår, vi har gjort,” siger Finn Helmer til Computerworld.

Viasat har stævnet ComX for at overtræde et fogedforbud fra 2005, der forbyder ComX at benytte Viasats varemærker til at markedsføre ComX’s egne produkter.

”Som jeg tolker beviserne, er der tale om en meget grov overtrædelse. Vi har klokkeklare beviser, og vi har mange af dem. De viser med alt tydelighed, at det er tale om en meget bevidst overtrædelse,” sagde Viasat-direktør Kim Poder i går til Business.dk.

Viasat kræver to millioner kroner i kompensation.

Helmer undrer sig

Viasat fik i 2005 rettens ord for, at ComX havde markedsført og distribueret Viasats kanaler uden at have fået lov.

”Det undrer mig, at Visat henviser til den gamle sag fra 2005. Det var før, jeg kom til virksomheden. Selvfølgelig kan man ikke vide præcis, hvad alle ens 100 medarbejdere laver, men vi har ikke gjort noget ulovligt,” siger Finn Helmer.

Han mener, at sagen ender i retten.

”Viasat påstår, at vi har overtrådt et fogedforbud, og det må så have retten til at vurdere. Men der er ikke noget at komme efter,” siger Finn Helmer.

I stedet for at ærgre sig over den kommende retssag, glæder han sig over, at ComX, der for nylig blev solgt til Comendo, har vundet en stor entreprise på 15 millioner kroner, der skal forsyne hele boligbyggeriet Værebroparken med én gigabit dataforbindelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere