Artikel top billede

Hvad blev der af Googles aktier?

Googles aktier er faldet drastisk siden top-kursen i november. Eksperter vurderer, at firmaet er nødt til at gå nye veje for at generere overskud, der svarer til forudsigelserne.

Computerworld News Service: I november vrimlede det med begejstrede rapporter fra investeringsrådgivere om fremgang for Google-aktien - hvilket fik aktien til at stige endnu mere.

Analytiker fra Credit Suisse Heath Terry overbød alle andre ved at forudsige en 12 måneders målpris på 4.425 kroner (900 USD), selv om tre andre firmaer udsendte målpriser på 4.179 kroner (850 USD).

Nogle af disse rapporter hjalp Google-aktierne til 7. november at stige til deres højeste nogensinde: 3.672 kroner (757,24 USD).

Men da Nasdaq-børsen lukkede i tirsdags, var Google-aktien faldet til lige under halvdelen af topforudsigelsen: 2.184 kroner (444,60 USD), hvilket giver et fald på 40,5 procent eller 1.487 kroner (302,64 USD).

Stigning på sigt

Henry Blodget, som er berømt for sin analyse af internetvirksomheder hos investeringsrådgivningsfirmaet Merrill Lynch forud for dotcom-krakket i 2000, tror, at aktien når endnu længere ned, idet de amerikanske økonomiske problemer skærer sig ind i virksomhedens salgstal, og investorer indser, at Googles vækst er ved at tabe fart.

I en artikel i Silicon Valley Insider tirsdag skrev Blodget, at virksomhedens aktier står overfor de samme problemer, som Microsoft og andre teknologivirksomheder har gjort før i tiden. Så snart disse virksomheders vækst udjævnede sig, faldt deres aktier.

Dette betyder dog ikke, at Google ikke er en god virksomhed, eller at Googles aktier ikke vil stige igen. Faktisk forudsiger Blodget, at Googles aktier vil nå op på 10.000 kroner (2.000 USD) – om 10 eller 20 år.

Modvind

Det betyder, at Google er nødt til at finde en ny måde at få sine annonce-, video- og andre forretningsområder til at generere overskud for at fortsætte den stærke vækst, den har oplevet de seneste år.

Blodget tror, at Googles aktiepris er tæt på bunden, og at den sandsynligvis vil handles for 20 til 30 gange sin frie cash flow, hvilket er et fald fra helt oppe på 50 gange sin frie cash flow tidligere.

Google står også overfor modvind fra andre kanter. Tirsdag faldt dens aktie på grund af Sheryl Sandbergs afgang. Hun kom til Google i 2001 og var vicedirektør for globalt online salg og drift hos Google, før hun sagde ja til jobbet som driftschef hos det populære sociale netværk Facebook.

Nogle analytikere ser hendes afgang som et tegn på, at folk ser bedre vækstmuligheder andre steder end Google. Sådanne tvivl sendte Googles aktie nedad med 2,7 procent eller 61 kroner (12,42 USD) under almindelig handel tirsdag.

Aktierne faldt yderligere 10 kroner (2,10 USD) i after-market handel for at ende på 2.173 kroner (442,50 USD) tirsdag.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere