Hjerteligt velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.
Senere fredag påbegyndes påskeferien for mange. Men ikke for Computerworlds redaktion, der også i den kommende uge frem til arbejdsdags ophør onsdag vil holde dig opdateret med alt af væsentlighed fra it-området.
Dagens morgen-briefing er udvalgt og skrevet af Dan Jensen.
Microsoft, TDC Erhverv og Systematic skal rådgive om sikkerhed i Danmark
Microsoft, TDC Erhverv og Systematic samt brancheorganisationen Telebranchen repræsenterer it- og telebranchen i det nye såkaldte erhvervsforum, som Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab har nedsat.
Forummet består af 21 virksomheder og erhvervsorganisationer, som ifølge ministeriet skal “ bidrage til, erhvervslivet inddrages aktivt i at øge Danmark modstandskraft i en tid med et komplekst og alvorligt trusselsbillede,” som det hedder.
Forummet består af 12 store virksomheder fra flere sektorer samt ni erhvervsorganisationer. IT-Branchen er iøvrigt ikke repræsenteret. Det er til gengæld Dansk Erhverv og Dansk Industri.
“Erhvervsforum for Samfundssikkerhed og Beredskab” skal mødes første gang til møde om en tre ugers tid, nemlig onsdag 30. april.
Du kan se alle medlemmerne af forummet ved at klikke her.
Google indleder skarp prisskrig i USA
Google åbner for et aggressivt salgsfremstød rettet mod den offentlige forvaltning i USA, hvor selskabet med lave priser og heftig rabat til forsøge at vippe Microsoft af banen.
Ifølge Reuters ser Google muligheder i Trumps fokus på at skære ned for USA’s offentlige omkostninger.
Reuters skriver, at Google tilbyder rabatter på 71 procent - og at det i givet fald vil kunne føre til, at det offentlige høster besparelser på to milliarder dollar.
Tilbuddet står ved magt til udgangen af september. Microsoft sidder i dag på omkring 85 procent af markedet for softwareløsninger til den offentlige administration i USA.
Trump-uro kan forstyrre salget af Columbus
Salget af Columbus er blevet mere besværlig på grund af den uro og usikkerhed, som Donald Trump har skabt.
Sådan lyder vurderingen fra aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis, som til IT Watch vurderer, at en mulig fusion for tiden ser ud til at være det mest sandsynlige fremtidsscenarie for Columbus.
“Hvis man har set nogle synergier i at gå sammen med nogen, så er de synergier endnu mere værd i en verden, hvor der er større usikkerhed om, hvad efterspørgslen er på den korte bane,” siger han til IT Watch.
Computerworld kunne for en måneds tid siden fortælle, at Columbus-ejer Ib Kunøe åbnede for netop salg af det store selskab med det, som han kaldte for ‘en mulig ændring i ejerskabet.’
Det kan du læse mere om her: Columbus buldrer frem i Danmark – Ib Kunøe åbner igen for frasalg.
Det mest alvorlige risikobillede i mange år
Danmark står overfor det mest alvorlige risikobillede siden Anden Verdenskrig, lyder det fra Styrelsen for Samfundssikkerhed, som torsdag præsentede rapporten Nationalt Risikobillede 2025.
Rapporten favner bredt over alle risici, som Danmark står overfor i de kommende år. En af dem er it-sikkerhed - eller ‘cyberhændelser,’ som de kaldes i rapporten.
Styrelsen for Samfundssikkerhed vurderer her, at risikoen for dels cyberkriminalitet og cyberspionage er ‘meget høj,’ mens risikoen for cyberaktivisme er ‘høj.’
Til gengæld vurderer styrelsen, at der ikke for tiden er nogen risiko for, at Danmark bliver ramt af det, der kaldes for ‘cyberterror.’
“Alle samfundsvigtige funktioner beror i dag i større eller mindre omfang på it-systemer. En omfattende cyberhændelse kan derfor potentielt føre til alvorlige konsekvenser for virksomheder og myndigheder i de enkelte sektorer, men også på tværs af sektorer grundet gensidige afhængigheder imellem sektorerne,” lyder det i rapporten.
Du finder hele rapporten Nationalt Risikobillede 2025 her.
Visma Dataløn & ProLøns omsætning runder 425 millioner
Visma Dataløns omsætning rundede i fjor 425 millioner kroner, viser selskabets netopm offentliggjorte årsregnskab.
Det svarer til en vækst på 5,3 procent i forhold til det foregående år. Samtidig er bundlinien efter skat vokset med 14 procent til nu knap 127,9 millioner kroner.
Begge tal er bedre end det, som selskabet havde forventet, og Visma Dataløn & Proløn betegner da også årsregnskabet som ‘meget tilfredsstillende.’
Du finder hele regnskabet ved at klikke her.