Artikel top billede

Webchamp: Kom i dialog med dine online-kunder

Her-og-nu dialog via chat og automatiserede telefonopringninger er ved at blive standard hos en række online-selskaber, mener en dommer i Computerworlds Webchamp-konkurrence.

Åbenhed har altid været et nøgleord for mennesker, der prøver at etablere en form for dialog. Det gælder også for hjemmesider.

Derfor kan indehaveren af et website med en række simple værktøjer som chat, mails, blogs eller debatfora let lade brugere og potentielle kunder komme i direkte kontakt med ens virksomhed.

"Det mest banebrydende fra tidligere tiders design er, at hjemmesiderne i stigende omfang inddrager brugerne på kryds og tværs i form af meninger, holdninger og tilbud om at uploade brugernes billeder," forklarer dommer i Computerworlds Webchamp 2008 konkurrence, Claus Sølvsteen, der er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & co.

Han peger derfor på, at en blog eller et debatforum - gerne krydret med uploadingsmuligheder - er et minimumskrav til virksomheden, hvis man vil i dialog eller debat med sine kunder.

Telefon-nummer og mail-adresser er derimod en banal selvfølgelighed.

Hopper ind i dialoger

Men mange salgsorienterede virksomheder har dog taget endnu et skridt mod et mere interaktivt indhold på sitet.

Claus Sølvsteen peger på, at især handelssites tager dialogen med kunden igennem chat-funktioner og opringninger fra firmaet, der ringer til kunden få øjeblikke, efter kunden har lagt sit nummer på sitet.

"Vi ser en ny tendens til, at folkene bag hjemmesiderne ikke er så passive mere. De gode sælgere er nemlig klar til at hoppe ind i en dialog her og nu, fordi salget gerne skal lukkes med det samme," forklarer han.

Disse funktioner skal dog ifølge Claus Sølvsteen ikke bare klistres ind på alle websites, men...fortsættes

...derimod kun, hvor det er "naturligt."

"Indehaveren af hjemmesiden skal have ressourcerne til at administrere den slags funktioner, ellers kan det give et meget uheldigt bagslag, når kunderne forventer en her-og-nu-dialog," siger han.

Brug billeder af medarbejderne

Lektor Lisbeth Thorlacius fra RUC’s Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier forklarer udviklingen mod den aktive dialog med, at brugerne i højere grad end tidligere efterlyser det personlige møde med afsenderen.

"Derfor skal der eksempelvis også helst være billeder af medarbejderne i organisationen på hjemmesiden," siger Lisbeth Thorlacius, der også er dommer i Webchamp-konkurrencen.

Brugen af medarbejder-billeder giver ifølge Lisbeth Thorlacius brugerne en følelse af, at der mennesker bag hjemmesiden og ikke bare en række anonyme navne.

Overraskende valg

Danskerne har nomineret folkene bag Nykredit, TDC og DR til Computerworlds Webchamp i kategorien Bedste Dialog.

Og det valg overrasker dommer Claus Sølvsteen.

"Alle tre hjemmesider er meget forskellige fra hinanden i udformning og formål, og det er jo ganske udmærket. Men samtidigt er der også plads til forbedringer," griner han.

Han fremhæver især, at der burde være plads til kommentarer i artiklerne på DR's hjemmeside, hvilket der ikke er på nuværende tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

21. november 2024 | Læs mere


Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere