Artikel top billede

"Det er et problem, når politikere blander sig i en udbuds-proces," mener Kenny Munck fra EDB Gruppen.

Dansk signatur-byder føler sig presset af Sander

Videnskabsminister Helge Sanderss positive udmeldinger om signatur-samarbejde mellem PBS og TDC kølnede interessen fra konkurrenten EDB Gruppens side.

Uheldige udtalelser fra videnskabsminister Helge Sander (V) var reelt en af grundene til, at børsnoterede EDB Gruppen trak sig helt ud af dysten om at levere næste generation af den digitale signatur.

Allerede samme dag, som TDC-PBS alliancen blev kendt via en Computerworld-artikel, bedyrede Helge Sander nemlig, at han var begejstret for samarbejdet.

"Den dag var der en konference hos ITEK, hvor han sagde, at det var den bedste nyhed, han havde hørt længe," siger Kenny Munck, direktør i EDB Gruppen.

Han forklarer, at der også var tungtvejende økonomiske grunde til, at EDB Gruppen undlod at byde ind på den næste generation af signaturen

"Det har ikke haft afgørende betydning, men det er da et problem, når politikerne blander sig i en udbudsproces," siger Kenny Munck. Han understreger, at han har tillid til IT- og Telestyrelsen.

"Jeg er da ret sikker på, at IT- og Telestyrelsen kører det med hård hånd," konstaterer Kenny Munck.

Stod i forvejen svagt

Han forklarer, at det dog har en betydning for EDB Gruppen, som i forvejen stod svagt i konkurrence med så store virksomheder som TDC og PBS.

Kenny Munck forklarer, at han ikke opfatter ministerens kommentar som en decideret indblanding i processen.

"Det er mere et signal om, hvad man ønsker samfundsmæssigt," siger han.

Alt i alt kunne EDB Gruppen ikke få regnestykket til at gå op.

"Vi ser jo på, hvor mange timer vi skal bruge, og hvor gode chancer vi har for at vinde," siger Kenny Munck, der tilføjer, at EDB Gruppen stadig vil arbejde med at udbrede signaturen.

Pligt til ligebehandling

Ekspert i udbudsret, professor Steen Treumer fra Copenhagen Business School, CBS, forklarer, at opdragsgiveren har pligt til at ligebehandle tilbudsgiverne.

Han kender ikke specifikt til udbuddet af den digitale signatur, men påpeger, at der er muligheder for at klage, hvis man føler sig uretfærdigt behandlet.

"Hvis en potentiel tilbudsgiver mener, at der er sket en overtrædelse af reglerne, så kan vedkommende påklage det til klagenævnet for udbud eller indbringe sagen for domstolene," siger Steen Treumer og tilføjer, at det typisk er mere håndgribelige konflikter, der påklages.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra videnskabsminister Helge Sander (V) i dag, da han stadig er i gang med valgkampen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere