Kort nyt: Open source, Grøn it, WiFi-T-shirt. iPhone-killer, Berlingske IT,

Guide til open source. Grøn it. T-shirt til den trådløse elsker. McNealy afviser rygter om java-baseret iPhone-killer. CSC overtager Berlingske IT. Årets Fighter

Guide til open source

It-konsulentfirmaet IT Quality har sammensat en guide over gode Open Source-alternativer til danske virksomheder. "I vores arbejde som Mixed Source-hus er vi stødt på stor interesse for at prøve open source som et alternativ til gængse licensprodukter. Men det er svært at finde vej i open source-verdenen. Vi har derfor sammensat en guide over open source-løsninger, som nemt kan erstatte de dyrere licensprodukter," forklarer Mads Nørgaard Madsen, administrerende direktør, IT Quality. Guiden kan downloades fra
Link til open source-guide
www.itq.dk

Danmarks grønneste it-virksomhed

Dansk Internet Selskab løber med æren som Danmarks første CO2-neutrale it-virksomhed.
For selskabet har købt 1000 afrikanske træer i trærejsningsprojektet The Green Belt Movement, der er et projekt under Danida i Kenya.
Ifølge Niels Pedersen, kundechef i Dansk Internet Selskab optager hvert nyt træ cirka 12 kg CO2 om året og med den opgørelse selskabet har gjort over sin samlede CO2-udledning, modvirker de 1000 træer selskabets nuværende udslip.
”Ikke overraskende viste det sig, at det var vores serverrum, der var den største strømsluger. Vi indgik derfor en aftale med Dong om levering af Naturstrøm, som er strøm produceret af vindmølleenergi,” forklarer Niels Pedersen.

T-shirt til den trådløse elsker

Nu kan du vise omverdenen, at du elsker trådløse netværk. Du skal bare hoppe i T-shirten, som sniffer sig frem til et trådløst netværk og blinker løs, når der er forbindelse. Den er blevet døbt WiFi Detector Shirt, og som navnet antyder, kan den opstøve et trådløst netværk. Når signalet fanges blinker T-shirten som et juletræ. Den teknologiinteresserede kan dog blive lidt ærgerlig over, at den ikke kan kende forskel på åbne og lukkede netværk. Det er ThinkGeek.com, der sælger den usædvanlige T-shirt, der koster 30 doller, svarende til cirka 160 kroner.

McNealy afviser rygter om java-baseret iPhone-killer

Ifølge den Koreansk avis, JoongAng Ilbo, er Samsung og Sun i fuld gang med en java-baseret iPhone-killer. Det skrev Associated Press I går. Sun Microsystems frontfigur Scott McNealy, skulle i følge avisen have sagt, at Java-telefonen ville blive både bedre og billigere end Apples iPhone. Det udsagn afviser McNealy nu helt. "Det har jeg aldrig sagt," siger McNealy. "Der må være gået noget galt i oversættelsen." Sun leverer allerede en java-version til milliarder af mobiler verden over, og firmaet har barslet med en ny version af java kaldet JavaFX Mobile, gearet til de avancerede telefoner.

CSC overtager Berlingske IT

På mandag overtager CSC Danmark 69 medarbejdere, som i dag er ansat i Berlingske IT, og som betjener hele koncernen fra Kanalholmen i København. Berlingskes it-direktør, Jesper Vosgerau, vil fremover være bindeled mellem Berlingske-koncernen og CSC. Aftalen falder først endeligt på plads, når Mecoms bestyrelse har sagt god for den på sit møde sidst i oktober. Den danske afdeling af CSC (Computer Sciences Corporation) hed tidligere Datacentralen. Datacentralen blev købt af CSC i 1996.

Stor it-pris til lille dansk virksomhed

Årets pris for ’Årets Fighter’ gik til den mindre konsulentvirksomhed Projectum, der er specialister i projektstyringsløsninger. Desuden fik 16 andre partnere priser for deres initiativ og handlekraft.
Traditionelt kigger de store it-spillere kun på kortsigtede økonomiske resultater, når der uddeles partnerpriser. Men det synes Microsoft er kortsigtet. Derfor belønner virksomheden i år sine forretningspartnere for drive, energi og initiativ – kort sagt handlekraft. Det giver nemlig grundlaget for et fortsat frugtbart samarbejde.
Prisen blev overrakt torsdag aften på Kronborg i Helsingør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere