Efter det første hele regnskabsår med den tyske it-koncern PC-Ware som ejer gør softwareforhandleren PC-Ware Danmark status.
"Vi havde forventninger om markedsmæssige gevinster i kraft af PC-Wares overtagelse, som viste sig ikke at holde stik," lyder det fra Leif Carlsen, administrerende direktør, PC-Ware.
Både driftsresultat og overskud er mindre end de tilsvarende tal for regnskabsåret 2005/06, som kun omfatter seks måneder.
"Det var svært at tjene på software sidste år, og det er bestemt også svært at tjene penge på at sælge software i år," siger Leif Carlsen.
Nu hjælper det
Til gengæld begynder fordelene ved at have fået et stort og stærk moderselskab at indfinde sig nu. I første kvartal i indeværende regnskabsår voksede PC-Wares omsætning herhjemme med 127 procent sammenlignet med samme kvartal året før.
"Jeg skal love for, at vækstraterne er kommet nu," siger Leif Carlsen.
Siden PC-Ware-overtagelsen har det danske selskab øget fokus på den øvre del af kundegruppen, der i dag bredt kan betegnes som mellemstore og store virksomheder.
"I bund og grund har vi øje for hele segmentet, men det største fokus ligger på de 1.000 største virksomheder herhjemme," konstaterer Leif Carlsen.
To-leverandørstrategi
Udover kundefokus retter PC-Ware Danmark også sit skarpe salgsøje mod væsentlige partnere som Microsoft, Adobe, Citrix, Symantec og WMware, hvor sidstnævnte leverer virtualiseringssoftware, der er meget oppe i tiden.
Rent salgsmæssigt nyder PC-Ware godt af, at Topnordic har overtaget Ementor og Atea, fordi de kunder, der bekender sig til en to-leverandørstrategi, har fået brug for en ny leverandør.
"Det har været en glæde at tage forretning fra Topnordic, som er en af de konkurrenter, vi støder mest på," siger Leif Carlsen.
Derudover har Netkoncept mistet sin status som DLAR-forhandler (Direct Large Account Reseller), hvilket ifølge Leif Carlsen også skæpper indirekte i kassen, fordi der er én mindre at slås med. Der er kun en håndfuld herhjemme af disse DLAR-forhandlere, hvor kravene til omsætning, certificeringer et cetera er ekstraordinært store.
Ansætter flest hoveder
PC-Ware Danmark etablerede sidste år et kompetencecenter, der for eksempel vurderer, om det er en god idé at opgradere til eksempelvis Vista, og om kundens installation er klar til en sådan opgradering.
"Det er i kompetencecentret, vi ansætter flest hoveder, mens SAM (Software Asset Management, red.) er et kæmpe vækstområde for os. Der er både et udpræget ønske om at skære ned på antallet af applikationer og i det hele taget om at have orden i licenserne," siger Leif Carlsen.
Han forventer fortsat vækst i indeværende regnskabsår om end ikke i helt samme målestok som i første kvartal.