Mandagens aviser om it

Begrænset vækst i it-branchen. Regn af gode it- og teleregnskaber på vej. Politisk jagt på TDC-millioner.

Begrænset vækst i it-branchen

Det bliver ikke så godt et år for it- og telebranchen i Danmark, som der var lagt op til. Faktisk er Danmark det eneste land i Norden, hvor væksten går tilbage. Hvor Danmark sidste år havde en vækst i branchen på 6,7 procent, har IDC nedjusteret væksten for i år til 4,4 procent og for næste år til 5,5 procent. Det er især indkøbet af hardware, som bliver mindre. Software og it-tjenester er stadig markante vækstmarkeder i år, men vil flade ud efter nytår. ”De officielle tal er ikke ændret dramatisk, men stemningsmæssigt er signalet skiftet fra grønt til gult. Vi er vant til at opfatte Danmark som et land hvor det går godt. Det er nu ved at ændre sig,” siger Per Andersen, administrerende direktør for analysehuset IDC. (Berlingske Tidende)

Regn af gode it- og teleregnskaber på vej

Nokia, Intel, Microsoft og IBM står til at vinde frem i prognosen fra Jyske Bank for tredje kvartals regnskaber for it- og teleselskaberne. Væksten i salget af computere og ikke mindst mobiltelefoner trækker læsset. SAP kan få problemer. ”Bremser økonomien op, vil det slå kraftigst igennem i de store virksomheders investeringer, og da de store kontrakter tegnes i slutningen af året vil en afmatning ramme SAP og lignende kraftigt,” siger Robert Jakobsen, analytiker i Jyske Bank. (Berlingske Tidende)

Politisk jagt på TDC-millioner

Flere partier er parate til at kræve, at TDC fjerner sidste års prisstigning på det faste abonnement, som steg med 120 kroner til 1548 kroner. Årligt giver prisstigningen TDC en ekstraindtægt på 240 millioner kroner. Når milliongevinsten er kommet i politikernes søgelys, skyldes det, at TDC koblede prisstigningen sammen med indførelsen af en påtvungen rabat på 40 kroner om måneden til omkring 500.000 danskere, der bruger telefonforbindelsen til fasttelefoni og bredbånd. ”Det var noget for noget, da TDC fik lov at hæve abonnementsprisen mod at give rabat. Hvis det nu viser sig, at rabataftalen er ulovlig, er det klart, at vi må se på det igen,” siger teleordfører i Det Radikale Venstre Morten Helveg Petersen. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere