Ansigtsgenkendelse bliver mainstream

På den japanske elektronikmesse CEATEC præsenteres forskellige måder at anvende ansigtsgenkendelse på. Smiler dine ansatte nok?

Den japanske virksomhed Omron viser sin ansigtsgenkendelses-teknologi, Okao Vision, frem på den japanske elektronikmesse CEATEC.

Teknologien er klar til at blive anvendt i diverse forbrugerelektronik og til virksomhedsbrug.

Hvor stort er dit smil?

Okao Vision kan blandt andet vurdere, om en person smiler og hvor stort smilet er.

Det gør det velegnet til eksempelvis kameraer, mener James Seddon, en talsmand fra Omron.

Okao Vision er blot det seneste eksempel på, at ansigtsgenkendelses-teknologi er ved at blive mainstream.

I august lancerede Sony den såkaldte Smile Shutter funktion i sit DSC-T200 kamera. Smile Shutter venter på at alle personer smiler, før det tager et billede.

Det er ikke Omrons teknologi som Sony anvender, men Omron forventer, at en anden kameraproducent vil anvende Okao Vision i kameraer.

Men det er ikke kun til forbrugerelektronik, at teknologien kan anvendes.

Identifikation af alder og køn

Okao Vision kan håndtere mange ansigter på samme tid, og kan eksempelvis bruges til at træne en virksomheds ansatte i at smile, mener James Seddon.

Okao Vision er en palette af teknologier, der ikke begrænser sig til smilgenkendelse.

Andre anvendelsesområder for Okao Vision er identifikation, hvor personer identificeres ud fra deres ansigtstræk; bestemmelse af køn og alder baseret på ansigtets karakteristika; bestemmelse af hvor folk kigger hen samt muligheden for at identificere og følge folk, der bevæger sig rundt i et område.

Fra forskning til kommercielt brug

I foråret præsenterede det tyske universitet Fraunhofer Institute et ansigtsgenkendelsessystem på den tyske it-messe Cebit, som det ses af nedenstående Youtube-film.

Teknologien bevæger sig hurtigt fra forskning til kommercielle produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere