Open source er for besværligt at bruge

Tema: Ulemperne ved produkter baseret på open source er, at de ofte er besværlige at bruge og ikke har alle de funktioner, som de proprietære konkurrenter er udstyret med.

På mange områder er open source kommet langt, men der udestår stadig en del arbejde, før de er helt på omgangshøjde med de proprietære programmer, der i mange tilfælde har flere funktioner og er lettere at bruge.

Det sidste er noget, som fortalerne for open source kender alt til.

I et interview med ComputerSweden siger den kendte open source-profil Eric S. Raymond:

"Ja, vi har problemer med brugervenligheden. Vi bliver bedre, men der er langt igen".

Ifølge Eric S. Raymond ligger en del af forklaringen i mange open source-udvikleres baggrund, som er Unix-verdenen, og den er ikke just kendt for brugervenlighed.

"En anden årsag er, at programmørerne har en tendens til at skrive for egne behov i stedet for kundernes. Før eller senere kommer der større brugervenlighed med i billedet, men det er svært at spå om hvornår," siger Eric S. Raymond.

Emnet blev også bragt på bane i foråret på brugerkonferencen Apachecon i Amsterdam.

En af hovedtalerne var Steven Pemberton, som er på linje med Eric S. Raymond. Han mener også at problemet ligger i den måde, open source-programmer udvikles.

"Enten må udviklerne lære at opfylde andres behov eller også skal de hyre nogen, som kan," siger Steven Pemberton, som til hverdag blandt andet er aktiv inden for standardiseringsorganet W3C.

Når de proprietære programmer, som oftest har flere funktioner, skyldes det, at open source-programmerne ikke har været på banen så længe. Men for mange har det ingen betydning, for de ekstra funktioner er nogle, de sagtens kan leve foruden.

Et andet område, hvor de proprietære programmer ofte har et forspring er på administrationssiden.

"Administrationsværktøjerne til open source er endnu ikke helt så komplette eller modne som til Windows-platformen. Og de kan slet ikke sammenlignes med dem, der findes til Unix, siger Andrew Butler, analytiker i Gartner.

Det kan give problemer, og det hjælper Unix-leverandørerne med at sprede budskabet om, at Unix som helhed er et mere robust og driftssikkert miljø end Linux.

At åbne programmer halter efter, kom også frem, da ComputerSweden talte med Novells markedschef for open source, Justin Steinman.

Han fortæller, at virksomheden blandt andet arbejder på indhente både Unix og VMware, men hidtil er det ikke lykkedes for Novell eller communitiet som helhed.

Samtidig kan fordelene ved open source også være en ulempe. Muligheden for at se på kildekoden er både en fordel og et problem ud fra et sikkerhedsperspektiv. På minussiden er eksempelvis muligheden for at sende mere effektiv spam-mail.

"Jeg kender en fyr i USA, som lavede en prøveudsendelse mod spam-filteret Spamassassin for at se, hvilke flag der blev hejst, og han justerede derefter mailen så den aktiverede så få som muligt", siger spameksperten Amar Andersson, der til daglig slår sine folder hos TeliaSonera.

Oversat af Birte Matsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering