Økonomi trækker læsset for bølgen af grøn it

Bølgen af grøn it er ikke båret af moral, men af udsigten til, at det bliver dyrt, hvis ikke man tænker på miljøet, når man indretter sit datacenter.

Computerworld News Service: Det er moderne, at forsøge at gøre miljørigtige it-løsninger til et moralsk anliggende.

Men det er mere sandsynligt, at øko-tænkningen får vind i sejlene på grund af besparelser, og fordi den ny hardware alligevel har en del indbyggede 'grønne' komponenter, så som energi- eller pladsbesparelse eller noget helt tredje, sagde foredragsholdere og deltagere ved Computerworlds konference Infrastructure Management World (IMW), der netop er blevet afholdt i USA.

Mere end 90 procent af deltagerne tilkendegav, at miljøvenlig it er en realitet.

Det stemmer overens med resultaterne fra research, som forsker Jed Scaramella fra IDC har foretaget.

"Grøn it er en given sag. Det vil være en del af dit næste datacenter," sagde han.

Om ikke af andre årsager, så fordi, de stigende energipriser vil tvinge it-afdelingerne til at se en ekstra gang på grøn it.

For 10 år siden gik 17 procent af omkostningerne ved en ny server til strøm og køling. I dag er det op til 48 procent - og hvis der ikke sker en forandring, vil tallet vokse til 78 procent , forudser IDC.

Kreditforeningsfirmaet Fannie Mae, tidligere Federal National Mortgage Association, byggede det første datacenter i USA, der blev certificeret af LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

I Fannie Maes Urbana-datacenter i Maryland, USA genbruger man vand, tilbyder medarbejderne cykler og el-drevne biler, og har indbygget luftcirkulation, der fjerner kemiske stoffer, sagde Fannie Maes it-chef, Brian Cobb.

"Vi har som it-folk et ansvar for at være effektive, men vi fik vores LEED-certifikation uden at gå på kompromis med tilgængeligheden eller systemernes kvalitet. Så nu overvejer jeg altid de grønne vinkler. Det betyder ikke, at vi altid rammer helt i plet, men det er med i mikset." sagde Crobb.

Selvom han ikke havde de præcise tal, så sagde han, at der er begrænsede merudgifte ved at bygge et grønt datacenter i forhold til et traditionelt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere