Nyt center skal sikre Danmark mod net-trusler

Regeringen skal beslutte om Danmark skal have et varslingscenter for internettrusler.

I løbet af efteråret skal regeringen beslutte, om Danmark skal have et varslingscenter for internet-trusler. It- og Telestyrelsen er ved at lægge sidste hånd på anbefalingerne.

Den statslige varslingstjeneste, der tegner sig i oplægget, skal sørge for at varsle større trusler, som kan ramme det offentliges it-systemer.

Samtidig skal tjenesten være med til at forbedre sikkerheden i de statslige systemer.

"Centeret skal overvåge, varsle og være operationel før, under og efter et angreb," forklarer chefkonsulent Thomas Kristmar fra IT- og Telestyrelsens It-sikkerhedskontor.

Han forklarer, at en af grundene til, at Estland relativt hurtigt kom sig ovenpå et større angreb på landets it-systemer tidligere på året, var et lignende center, som koordinerede indsatsen.

Samarbejde med PET

I den rapport om etablering af centeret, som har været i høring fra 14. juni til 14. august 2007 , præciserer IT- og Telestyrelsen, at den nye tjeneste skal arbejde med de trusler, som PET ikke arbejder med.

Efterretningstjenesten arbejder udelukkende med trusler mod den nationale sikkerhed.

"Man kan sige, at det teknisk kan være den samme type angreb, men det er intentionerne, som er forskellige," siger Thomas Kristmar.

Han tilføjer, at samarbejde mellem det statslige center og PET derfor er centrale ting for indsatsen.

Politiets Efterretningstjeneste tilslutter sig i rapporten en varslingstjeneste, som også kan være med til at udvide det datagrundlag PET vurderer trusselsbilledet ud fra.

IT- og Telestyrelsens forslag til regeringen sigter mod, at der først formuleres en afklaring af centerets rolle i forhold til andre parter på området. Først derefter skal centeret oprettes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere