Artikel top billede

Afrikanerne kan se frem til at få tv signalerne leveret via internettet.

Boom for IPTV i Afrika

Markedet for alternative medieløsninger vokser i flere afrikanske lande, især i Sydafrika står virksomheder i kø for at komme ind på mediemarkedet.

Computerworld News Service: Alternative kommunikations- og medieteknologier er i centrum, når de store spillere på det afrikanske marked konkurrer om at tilbyde nye satellit- og IPTV-service.

Den skrappeste konkurrence foregår på nuværende tidspunkt i Sydafrika.

Landets reguleringsudvalg, The Independent Communications Authority of South Africa, er i gang med at sammenligne ansøgninger fra 18 virksomheder, der vil tilbyde forskellige medieløsninger i landet, og udvalget skal inden længe offentliggøre, hvilke operatører det vil tilbyde licenser.

Den kinesiske udbyder, Star Communication Network Technology, har bevæget sig ind på markedet i Rwanda, gennem virksomhedens underafdeling, Star Africa Media.

Virksomheden bygger en trådløs, digital tv-station baseret på Digital Video Broadcasting-Terrestrial (DVBT).

Ghanas Omanye Online producerer radio- og TV-programmer, der udsendes via internettet og har leveret lokale nyheder, sport og underholdning til abonnenter siden juni i år.

I mellemtiden har Sydafrikas førende telekommunikations-udbyder, Telkom SA, også bevæget sig ind på markedet for digitale udsendelser og er blandt de 18 ansøgere til licenserne.

Telekom SA har dannet en underafdeling med navnet Telkom Media, som skal stå for at forsyne Sydafrika TV-service over satellit og IPTV platforme, hvis virksomheden får tilladelse til det.

"Telkom Media træder ind på dette marked på grund af de muligheder, der ligger i at kombinere telekommunikation og medie-teknologier, hvilket også passer til vores eksisterende ambitioner om at levere sammenhængende løsninger til vore kunder," siger Chris Van Zyl, der er talsmand for Telkom Media.

Han tilføjer, at der er gode forretningsmuligheder i berigede video- og indholdsservice, som kan realiseres med IPTV og via internetservice i det hele taget.

Telkom Media er rettet mod Sydafrikas middelklasse og har ifølge Chris Van Zyl allerede udvalgt indhold, der er rettet mod det segment.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere