Her er opskriften på Linux' fremskridt

Hvis Linux skal gøre fremskridt, er virksomhederne nødt til at tage sig sammen. Læs Novells topchefs bud på, hvordan det skal ske.

Computerworld News Service: Novell-direktør Ron Hovsepian har flere bud på, hvordan Linux skal markere sig i fremtiden. De kom frem i hans hovedtale på LinuxWorld-konferencen i San Francisco.

Her fortalte han yderligere, at Novell har planer om at understøtte GPLv3 i fremtidige versioner af SUSE Linux, og at man vil udstede en form for rabatkuponer til brug af de versioner af styresystemet, der en del af Novells samarbejde med Microsoft.

Ron Hovsepian proklamerede, at Linux er mainstream.

"Tag ikke fejl af det," sagde han. "Vi kan alle se det, og vi oplever det alle."

Han takkede kernen af Linux’ team, fællesskabet og the Free Software Foundation for deres arbejde med GPLen, herunder den nye Version 3.

Rabatkuponer til software

Ron Hovsepian fortalte, at Novell har planer om at levere GPLv3-komponenter i pakker med SUSE Linux Enterprise, efterhånden som de bliver lanceret.

På nuværende tidspunkt er der ikke givet licens til SUSE Linux-komponenter under GPLv3.

Som svar på et spørgsmål sagde Ron Hovsepian, at Novell vil indløse Microsoft-udstedte rabatkuponer til software, der er autoriseret under GPLv3.

Han forklarede, at kunderne indløser rabatkuponerne, og Novell leverer den nyeste version af sin distribution.

"Så simpelt er det."

Som en del af en indbyrdes kompatibilitet og en patentaftale på tværs af licenser, der blev indgået mellem de to leverandører i november, lovede Microsoft at uddele 70.000 rabatkuponer til vedligeholdelse og support af SUSE Linux Enterprise Server.

Men den 5. juli meddelte Microsoft, at virksomheden ikke har nogen juridiske forpligtelser under GPLv3, hvilket forbyder den type patentaftaler, Microsoft og Novell har indgået.

Ron Hovsepian fortalte, at Linux-samfundet er nødt til at se fremad på grund af den mængde arbejde, der venter, hvis folk tror, Linux vil erstatte alle Unix-servere og udfordre Microsoft på desktop-siden.

Fragmenterede programmer

Ron Hovsepian sagde, at Linux-samfundet er nødt til at gøre fælles fremskridt for at opnå en førende position på markedet og fokusere på tre ting: Økosystemet, datacentret og udvidelse af sin rækkevidde på markedet.

"Det, vi har mest brug for fra Linux, er programmer," sagde han og tilføjede, at programmerne er fragmenteret på Unix-markedet, og det er en stor fejl.

Ron Hovsepian mener også, Linux er nødt til at fokusere på datacentralen, særlig inden for virtualisering, vedligeholdelse, sikkerhed, Linux og styring af energiforbrug.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere