Artikel top billede

Mogens Lykketoft ruster sig til valgkamp på nettet

Mogens Lykketoft (S) relancerer sin hjemmeside med web 2.0-værktøjer, der skal sikre ham en større vælgertilslutning i den måske kommende valgkamp.

Mens valgrygterne svirrer i luften, har Socialdemokratiets udenrigspolitiske ordfører Mogens Lykketoft set vælgerpotentialet i at være synlig på nettet.

Derfor har han i samarbejde med sin kommunikationsmedarbejder Anders Dybdahl udviklet et nyt site, der skal lokke potentielle socialdemokratiske vælgere med podcasts, YouTube-links og daglige blogindlæg.

"Vi skal have en større grad af interaktivitet og flere moderniserede tilbud i form af video- og lydklip, så vi kan få en større kontaktflade med vælgerne," lyder det fra Mogens Lykketoft om tankerne bag sitet.

Nye mennesker

Mogens Lykketoft har tidligere været aktiv på nettet, men det har været med lange artikler og politiske taler. Og det har ikke været det store tilløbsstykke.

Men med dette nye site pointerer han, at det kan tiltrække nye personer i forhold til den tidligere ret flade hjemmeside.

"Jeg tror, at ansigtsløftet kan tiltrække nye mennesker på sitet. Indtil videre har der ikke været meget trafik på mit site, men det vil forhåbentligt vende nu," siger han.

Amerikanske tilstande

Brugervenlighedspert Rolf Molich fra Dialogdesign synes, at tiltaget lyder "spændende."

Rolf Molich peger på, at vi højst sandsynligt vil se flere politikere gå på nettet og være aktive op til den måske kommende valgkamp.

"Udviklingen fra USA viser jo, at de politiske kampagner og debatterne flytter online, hvor det i højere grad er brugerne, som sætter dagsordenen," fortæller han.

Succesen afhænger dog i høj grad af, om Mogens Lykketoft har noget reelt at byde på, og brugerne kommer tilbage eller lige kigger en enkelt gang på sitet.

"Så er det for vidt ligegyldigt, om han benytter sig af web 2.0-værktøjer eller ej. Det er det reelle indhold, der skal tiltrække og fastholde brugerne," siger Rolf Molich.

Er Mogens Lykketoft eksklusiv?

Samtidigt peger han på, at debatten på sitet kan betale sig for Mogens Lykketoft i sidste ende.

"Det kommer jo helt an på, hvilken strategi Mogens Lykketoft lægger for dagen. Hvis han vil fremstå eksklusiv, så er det jo meget fornuftigt at tiltrække brugerne frem for selv at debattere og måske drukne på andres debatfora," lyder det fra Rolf Molich.

Han peger på, at denne strategi er tidligere benyttet af hans kollega Jakob Nielsen, der bevidst aldrig blander sig i debatter på usability-sites, men derimod kun udtaler sig på sin egen hjemmeside. På den måde går der ikke ikke inflation i Jakob Nielsen-citater.

Han vil dog ikke kommentere på, om denne strategi også kunne blive en succes for en politiker.

Mogens Lykketoft forklarer dog selv, at han vil prøve at være så aktiv som mulig på nettet, da det vil spille en meget større rolle end i tidligere valgkampe.

"Jeg håber på, at jeg når at skrive et blogindlæg om dagen. Og jeg vil også forsøge at debattere på andre hjemmesider, selvom jeg jo også har begrænset tid som alle andre," siger Mogens Lykketoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere