Artikel top billede

Udsendelse af cd'er med digital signatur i Slagelse og Holbæk kan give borgere, der i forvejen har signaturen, problemer.

Kommune-mail sletter adresser bag digital signatur

To kommuners udsendelse af digitale signaturer til borgerne kan vise sig at spænde ben for oprindelige brugere af den digitale signatur.

Efter Holbæk og Slagelse Kommuner i sommerens løb har bestilt og udsendt digitale signaturer til deres borgere, er problemerne for alvor brudt ud i de to kommuner.

De borgere, som har en digital signatur i forvejen, får nemlig ved den kommunale bestilling overskrevet deres registrerede mail hos TDC, hvilket betyder, at de ikke får informationer om udløb og forlængelse af deres oprindelige digitale signatur.

Kendt problem hos TDC

Hos TDC's hotline for den digitale signatur bekræfter supporter Marie Ravn, at der er problemer, når kommunerne vælger at sende digitale signaturer ud til borgerne.

"De gamle mail-adresser bliver overskrevet, hver gang en kommune beslutter sig for, at borgerne skal have en digital signatur," siger hun.

TDC's råd er derfor at kontakte kommunen for at få hjælp og vejledning.

Historien skræmmer folk væk

I Holbæk Kommune, der for en måned siden er blevet færdige med at sende digitale signaturer ud, er man noget uforstående over for TDC, som står bag de digitale signaturer.

"TDC har et problem med selskabets interne opsætning og systemer, hvilket jo skræmmer folk fra at bruge løsningen. Man risikerer jo at tabe folk på gulvet, hver gang man hører en dårlig historie om den digitale signatur," lyder det fra kommunikationschef i Holbæk Kommune, Claus Westergaard.

Kræver forklaring fra TDC

Holbæk Kommune har sendt 55.000 digitale signaturer ud, og indtil videre har kommunen dog kun stødt på ét tilfælde, hvor der har været bøvl med de overskrevne mails.

"Måske har folk ikke opdaget problematikken endnu, da den jo reelt først opstår, når de skal have deres digitale signaturer forlænget," siger Claus Westergaard.

På et møde med TDC senere på måneden vil Claus Westergaard have en forklaring på, hvordan problematikken kan løses bedst muligt, så alle borgere med en gammel digital signatur ikke bliver fanget med håret i postkassen, når de ikke får en forlængelsesmail og muligheden for at opdatere deres oprindelige digitale signatur.

TDC har endnu ikke ønsket at kommentere på opsætningen af deres system, der håndterer den digitale signatur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere