IBM er først med spilleregler i Second Life

IBM har udformet nogle retningslinjer for deres medarbejderes avatarer i Second Life. Det er nødvendigt for fremtidens Web 2.0-berigede virksomhed, mener analytikere.

Computerworld News Service Ifølge Associated Press har IBM udformet et sæt officielle retningslinjer for virksomhedens medarbejderes avatarer i den virtuelle verden, Second Life.

Retningslinjerne skal udgøre normerne på den Web 2.0-berigede arbejdsplads, men kræver, at it-medarbejdere sørger for, at retningslinjerne overholdes.

Formanden for Canadas Informations-, kommunikations- og Underholdningspraksis, Jonathan Kallner fastslår, at udgangspunktet for succesfulde Web 2.0 miljøer er mange deltagere.

"Men det man får med, når man har mange deltagere, er sikkerheds- og fortrolighedsspørgsmål, og i virtuelle verdener er det ofte besværligt at spore deltagerne," siger Jonathan Kallner.

Chris Sherman, der er direktør for den virtuelle event-virksomhed, Virtual Worlds Management, mener, at man med fordel kan bruge it-professionelle til at overvåge brugernes adfærd i de virtuelle miljøer.

På nuværende tidspunkt kender Chris Sherman til mindst én virksomhed, der er i gang med at gøre klar til at offentliggøre en ny softwarepakke, der er målrettet mod de øverste lag i en organisation, og som giver chefer mulighed for at overvåge deres medarbejderes adfærd i Second Life.

Jonathan Kallner mener, at de it-professionelle også skal være med i planlægningsfasen.

"Det bedste ville være, hvis de både var med i udformningen og indføringen af retningslinjerne," siger han.

"For der er ikke langt fra at have en åben dialog til at pådutte nogen noget."

Associated Press beretter, at IBM’s medarbejdere ikke har retningslinjer for påklædning i Second Life, men at de skal være "særligt opmærksomme på om deres avatar har en passende persona og fremtoning, når den mødes med IBM’s klienter eller på anden måde beskæftiger sig med ting, der vedrører IBM."

IBM meddeler videre, at det vil blive betragtet som et tillidsbrud, hvis man radikalt ændrer, opdeler eller forlader den digitale persona, man har brugt som IBM-avatar.

"Den type retningslinjer vil sandsynligvis blive nødvendige i fremtiden," siger Jonathan Kallner.

"Det er en naturlig udvikling i retning af at skabe en infrastruktur, der vil hjælpe dig med at gøre forretninger i en ny arena," siger Chris Sherman.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere