Artikel top billede

Foto: Hans Schou (Foto: Hans Schou)

Vis mig dit skrivebord, Niels Elgaard Larsen

Det er ikke eye-candy, som er vigtigst for formanden for IT-Politisk Forening. Niels Elgaard Larsen viser sit skrivebord frem.

"Hvilket billede har du på dit skrivebord – og hvorfor?"

"Jeg har bare et logo fra IT-politisk Forening. Ellers har jeg ikke noget billede på. Det var bare for at have et eller andet, og jeg har nok brugt det til et foredrag. Det er en bærbar computer, så nogen gange tager jeg den med, når jeg holder foredrag."

"Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?"

"På arbejdet bruger vi meget Octave, som er et open source-matematikprogram.

Vi laver nogle applikationer, hvor vi udvikler en java-grænseflade og nogle serviceting i Java. Bag ved det foretager vi tunge beregninger, som kører i Octave."

"Internet Explorer eller FireFox?"

"Internet Explorer kan jeg ikke køre, så jeg kører faktisk mest Firefox. Egentlig kører jeg også en del Konqueror, som jeg godt kan lide.

Nu kører jeg som regel KDE, og Konqueror integrerer jo godt med KDE.

Og så synes jeg i det hele taget, at det er en ret lækker browser. Hvis den havde en ordentlig add-blocker, ville jeg nok køre den noget mere."

"Hvad er dit favoritprogram?"

"I foreningen arbejder vi med alle mulige programmer. Her er mit ynglingsprogram Tor, som er et anonymiseringsprogram."

Det er meget vigtigt, at det hele ikke bare er eye-candy og smarte ting. Det er et program, som faktisk prøver at give en nogle rettigheder tilbage, som man ellers har mistet. Det forsvarer en mod den omsiggribende overvågning, som der er."

"Hvilket program er det værste at bruge?"

"Jeg kører jo ikke rigtigt programmer, jeg ikke kan lide. Det sker, at vi bliver nødtt il at køre nogle slemme programmer for kunder, men det kan jeg jo ikke rigtigt sige, og det er heller ikke nogen, man ville kende."

"Hvad arbejder du med lige nu på computeren?"

"Ja, hvad sad jeg og lavede? Ud over at jeg sad og læste nogle artikler om et nyt problem, vi kigger på – med Firefox - så kodede jeg noget i Java sidst.

Jeg koder som regel i emacs. Mange andre bruger eclipse, men jeg koder stadigvæk i emacs. Det er nok et spørgsmål om vane.

Jeg synes, det er et fantastisk program, som kan mange ting. Jeg synes, det er meget vigtigt med en editor, hvor man har alle de vigtige genveje. Der er ikke rigtigt kommet noget, som matcher det, synes jeg."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere