Artikel top billede

Nokias N77 kan vise tv baseret på DVB-H-standarden.

Nu udvælger EU fremtidens mobiltv-standard

Hvilken standard skal fremtidens tv-kiggeri på mobiltelefonerne bygge på? EU er efter længere tids rumlen på vej med en beslutning.

Efter længere tids rumlen er EU-politikerne ved at være klar til at vælge den standard for mobiltelefon-tv, som kommer til at gælde i Europa.

Det kommer ifølge Financial Times til at ske i morgen onsdag, hvor EU-politikerne vil beslutte sig for deres foretrukne standard.

Med i spillet er tre standarder, nemlig DVB-H, DMB og MediaFlo. Sidstnævnte er en proprietær standard udviklet af amerikanske Qualcomm, som ikke spås de store chancer.

Herhjemme har Knud Erik Skouby, professor og direktør for CICT (Center for Information and Communication Technologies) på Danmarks Tekniske Universitet, tidligere til Computerworld vurderet, at DVB-H står stærkest.

Nokia og Motorola bag DVB-H

Det skyldes ikke mindst, at store selskaber som Nokia og Motorola satser på netop denne standard.

Alt tyder da også på, at EU’s mediekommissær, Viviane Reding, er varm tilhænger af netop DVB-H-standarden som den, der skal anvendes i Europa.

Hun siger til Financial Times, at DVB-H er den mest udbredte af de tre standarder, der anvendes i Europa.

EU-Kommissionen mener, at en enkelt europæisk standard for mobiltelefon-tv vil kunne hindre, at markedet bliver splittet op, som der er begyndende tegn på nu, hvor blandt andre britiske Virgin Mobile tilbyder DMB-baserede tjenester, mens Vodafone, T-Mobile og 02 er på vej i Tyskland med DVB-H.

Viviane Reding mener, at det skal gå stærkt, fordi der til næste år kommer store medie-begivenheder som De Olympiske Lege og EM i fodbold, som kan danne grundlag for et regulært gennembrud for tv på mobiltelefonerne.

Arbejder på rapport

Mediesekretaritatet under Kulturministeriet arbejder i øjeblikket på en rapport, som skal danne grundlag for politikernes beslutning om, hvem der skal drive det digitale sendenet, og hvordan det skal ske.

I rapporten bringes det blandt andet på bane, at man skal kunne stille et krav til den kommende gatekeeper om, at en del af kapaciteten i det digitale sendenet skal anvendes til mobil tv.

Både Telia og Sonofon har tidligere oplyst til Computerworld, at man i øjeblikket afventer den politiske beslutning om fremtidens gatekeeper og dennes rolle.

Dog er Telia allerede i gang med at teste DVB-H i blandt andet Danmark, Sverige og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere