Kort nyt: Nethandel, opkøb, Netpartner, IBX-aftale, betalingsløsning, korruptionspris

Flere danskere handler på nettet. Athena IT-Group køber op i Tyskland. NetPartners omsætning op med en fjerdedel. SAS og IBX indgår strategisk samarbejde. DIBS leverer betalingsløsning til CDON.COM. Anti-korruptionsside vinder pris.

Flere danskere handler på nettet

Sidste år havde 38 procent af danskerne handlet på internettet inden for den seneste måned, da de blev spurgt. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er klar stigning i forhold til 2005, hvor tallet på på 33 procent, og 2004, hvor kun 29 procent kunne svare ja til spørgsmålet. Tallene viser, at køn, uddannelse og alder har betydning for brugen af nethandel, men forskellene er mange steder forholdsvis små. For eksempel har 22 procent af de 60-74 årige handlet på nettet inden for den seneste måned.

Athena IT-Group køber op i Tyskland

Athena IT-Group konkretiserer nu sin strategi om opkøb og indtog på det tyske marked med opkøbet af tyske More IT. Opkøbet gennemføres på baggrund af en tilfredsstillende due-diligence, der netop er afsluttet. Samtidig opjusterer Athena forventningerne til årets resultat.

NetPartners omsætning op med en fjerdedel

It-firmaet NetPartner formåede sidste at få sin omsætning til at vokse 28 procent til 76,5 millioner kroner i forhold til 2005. Det betyder, at virksomheden over to år har fordoblet sin omsætning, hvilket ledelsen ikke overraskende er tilfreds med. Væksten har især koncentreret sig om områderne hosting, telefoni og business solutions, herunder ERP- og udviklingsopgaver.

SAS og IBX indgår strategisk samarbejde

SAS Group, den nordiske fly- og rejsekoncern, har indgået en femårig aftale med IBX, der er Europas største leverandør af elektronisk baserede indkøbsløsninger. Aftalen, som omfatter strategisk og operationelt indkøb samt understøtter det organisatoriske re-design af koncernens indkøbsfunktioner, er en central del af SAS' nye handlingsprogram, Strategy 2011, der skal øge den langsigtede indtjening markant.

DIBS leverer betalingsløsning til CDON.COM

DIBS Payment Services har indgået aftale om at levere en betalingsløsning til CDON.COM, Nordens største internetbutik. CDON.COM, der blandt andet sælger musik, film og bøger, havde i 2006 en kundebase på mere end halvanden million kunder og en omsætning på cirka 592 millioner kroner. Ifølge planen er den nye betalingsløsning fra DIBS fuldt implementeret til sommer.

Anti-korruptionsside vinder pris

Den danske hjemmeside Business Anti-Corruption Portal har vundet en pris for at være en af verdens mest innovative tiltag mod korruption. Hjemmesiden er lavet af rådgivningsvirksomheden Global Advice Network i samarbejde med Danida. Prisen får de fra Ashoka, der er en international organisation for "sociale iværksættere" med afdelinger i 60 lande. Hjemmesiden indeholder fakta om ulandenes korruption samt gode råd til, hvordan små og mellemstore virksomheder kan undgå at betale korruption i disse lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere