Google løfter sløret for sin sorte liste

Amerikansk søgegigant offentliggør sin sikkerheds-API, der forebygger phishing og malware fra skumle hjemmesider.

Computerworld News Service: Googles sorte liste over suspekte URL’er, der spreder malware og phishing, bliver tilgængelig for alle programudviklere. Det bliver også muligt at integrere sikkerhedsfiltret i egne applikationer.

Med den såkaldte Safe Browsing-API, som Google selv bruger i sin Google Desktop, kan man forebygge, at folk for eksempel poster phishing-links på deres blogs, eller man kan gøre brugerne opmærksomme på, at en given side indeholder skadelig malware.

Betingelser

"Vi eksperimenterer stadig med API’en. Men vi håber, det vil være til hjælp for internetudbydere, webhosts og enhver, der bygger hjemmesider og applikationer, som offentliggør og spreder bruger-genererede links," skriver Google-programudviklerne Brian Rakowski og Garret Casto på Googles sikkerhedsblog.

Men Google stiller betingelser om, at udviklerne skal følge nogle retningslinjer.

Ikke for skråsikker

Det vigtigste krav er, at der skal være en kvalificeret mistanke til en given side, når man udsender en advarsel til brugerne.

Man må ikke sige til brugerne, at en hjemmeside "utvivlsomt" spreder malware eller phishing-tricks. Man skal derimod kvalificere advarslen og sige, at hjemmesiden "måske, muligvis, sandsynligvis eller potentielt" spreder dårligdomme.

Mozillas Firefox-browser bruger også Safe Browsing-listen over webadresser og API’en, der opdaterer lokalt lagrede lister på folks pc’er.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere