Artikel top billede

Vodafone-aktionærer vil have fat i milliarder

Vodafone skal op på den store klinge, mener investorgruppe. De foreslår en gearing af budgettet, som kan frigive mindst 186 milliarder kroner i aktieværdi.

John Mayo, der er tidligere vice-koncernchef i Marconi , vil nu prøve at rekonstruere telegiganten Vodafone sammen med en gruppe investorer.

Samtidig er formålet at få adgang til 417 milliarder kroner, som er låst i firmaet.

Det skriver Financial Times.

John Mayos investeringsgruppe, Efficient Capital Structures (ECS), som støttes af Beehive Capital, har fremsendt en forespørgsel til Vodafone, hvor investeringsgruppen foreslår en række ændringer til næste måneds ordinære generalforsamling.

En af ændringerne er et forlag om at geare Vodafones budget ved at udstede for 373 milliarder obligationer med sikkerhed i Verizon Wireless, et amerikansk jointventure som Vodafon ejer 45 procent af.

Ifølge ESC’s topchef Glenn Cooper er aktieposten i Verizon en passiv investering, som investorerne ikke tror vil indbringe nogen kommercielle resultater.

Ifølge Glenn Cooper er Vodafones ineffektive kapitalstruktur en af hovedårsagerne til, at firmaets aktie har klaret sig dårligere end gennemsnittet de seneste fem år.

“Disse forslag kan udføres på en en effektiv måde, og vi vurderer, at det vil kunne frigive mellem 186 og 373 milliarder kroner i aktieværdi,” siger Glenn Cooper.

Ifølge John Mayo er der ikke tale om, at forslaget skal ses som et angreb på bestyrelsen. Forslaget skal blot forbedre kapitalstrukturen, fortæller han.

Vodafone bekræfter, at have modtaget forslaget, som firmaet vil nærlæse detaljerne af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere