Mandagens aviser om it

Telenor vil styre dansk tv. Århusiansk vokseværk i forskningsmiljøet. Danske it-fonde lever anonymt. Hver anden dansker vil droppe fastnettelefon. Ny skældud til Telestyrelsen.

Telenor vil styre dansk tv

Den norske ejer af Cybercity og Sonofons, Telenor, er i fuld gang med at opbygge et nyt selskab i Danmark. Målet er at opnå rollen som administrator af det digitale tv-sendenet. Ifølge en embedsmandsrapport, der netop nu er under politik forhandling, bør opgaven nemlig gå til et konsortium eller et firma, der i forvejen har erfaring med udsendelse af tv og opkrævning af betaling. Omvendt mener rapporten ikke at opgaven bør gives til et firma, der i forvejen er aktivt i Danmark. (Børsen)

Århusiansk vokseværk i forskningsmiljøet

En fusion mellem Forskerpark Århus og det kraftigt ekspanderende IT-Huset skaber nu Vestdanmarks største forskningsmiljø, der får plads til 112 virksomheder med 750 ansatte. Det nye navn bliver Incuba Science Park. (Børsen)

Danske it-fonde lever anonymt

De tidligere milliardstore it-investeringsforeninger lever i dag en anonym tilværelse hvor penge ofte er tabt på gulvet. Imens lever it-virksomhederne i bedste velgående uden for investeringsporteføljerne. Det skyldes at forvalterne af porteføljerne er alt for fokuserede på det globale teknologiindeks og derfor overser nye trends indenfor branchen. (Børsen)

Hver anden dansker vil droppe fastnettelefon

Hver anden dansker overvejer at nøjes med en mobiltelefon ved helt at droppe den faste telefonforbindelse til omverdenen. Det viser en EU-undersøgelse. De seneste tal fra Danmark viser, at fastnettelefoni er døende, og det lægger stort pres på TDC, der ejer nettet. Alligevel frygter telegiganten ikke at nettet bliver overflødigt i fremtiden. Ifølge chef for TDC Privat, Gert Rieder, er firmaet nemlig ligeglade med om folk bruger nettet til telefoni eller internet. Samtidig kan mobile bredbåndsløsninger endnu ikke konkurrere med fastnettet. Der er i dag 3,1 millioner faste telefonforbindelser i landet. For seks år siden var der 3, 8 millioner. (Berlingske Tidende)

Ny skældud til Telestyrelsen

Status for udbredelsen af billedbeskeder (MMS) er langtfra så god som IT- og Telestyrelsen forsøger at få det til at tage sig ud. Teleanalytiker John Strand kritiserer derfor styrelsen for vildledning af både offentligheden og politikerne. Styrelsen konkluderer at der er sket en ”markant” stigning i brugen af MMS på 27 procent det sidste år. Ifølge John Strand er fakta, at tallet er steget fra 13 til 15 millioner beskeder. I forhold til stigningen på sms på 788 millioner i samme periode er der derfor ifølge John Strand ikke tale om den succes som IT- og Telestyrelsen fortæller om. (Berlingske Tidende)

Navision var et godt køb

Microsofts køb af det danske it-selskab Navision blev ikke den trussel som konkurrenten SAP havde ventet. Det fortæller Henning Kagermann, der er topchef hos SAP nu, mange år efter købet. Ifølge topchefen hilser SAP Microsoft velkommen i konkurrencen på markedet, men fortæller at SAP er markedsledende og at væksten hos SAP er større eller på linie med det amerikanske firmas.
(Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere