Kort nyt fra it-verdenen: Chatmærke, bogudgivelser, farvesprog, DR, børsnotering, venturemillioner, nomineringer, Christiania

Chatmærket åbner for ansøgninger. Publicer dine egen bøger gratis. Xerox opfinder nyt farvesprog. DR lancerer nyhedskanal på nettet. Athena er klar til First North. Traceworks henter 30 millioner hos venturefond. Danske virksomheder i nomineret til hæder. Christiania-optøjer skaber voldsom webtrafik.

Chatmærket åbner for ansøgninger

Chatmærket Chatcheck åbner i dag for ansøgninger fra virksomheder, der ønsker at skilte med, at siden er sikker for børn og unge under 18 år. Mærket er oprettet på initiativ af Egmont, Arto, Red Barnet, Det kriminalpræventive råd samt en repræsentant fra Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM). Ansøgninger til ChatCheck skal sendes til FDIM.

Publicer dine egen bøger gratis

BoD (Books on Demand) tilbyder en nye service, BoD Fun, til gratis publicering af brugernes egne bøger på online-portalen myBoD på adressen www.bod.dk/mybod . Når først bogen er registreret hos myBoD, fremstilles og administreres den online – lige fra fastlæggelse af ydre træk som format, papirtype osv. til elektronisk overførsel af bogens data til BoD.

Xerox opfinder nyt farvesprog

Forskere hos Xerox er ved at udvikle en ny teknologi, der gør det nemt at justere farver i et dokument. Brugere kan blot taste "gør skyen mere blå" på tastaturet eller give talebeskeden "gør baggrunden mere lyserød," hvorefter den nyudviklede software gør, som den har fået besked på. Farvesproget er opfundet af Geoffrey Woolfe, forsker hos Xerox’ Innovation Group, og Xerox har netop ansøgt om patent for teknologien.

DR lancerer nyhedskanal på nettet

DR lancerer den 7. juni 2007 en nyhedskanal på nettet, der også skal levere vejrudsigter. Lanceringen af nyhedskanalen sker kun få uger efter, at budgetkniven skar hårdt i DR's budget for næste år. DR vil præsentere nyhedskanalens fremtidige værter ved et pressemøde den 21. maj.

Athena er klar til First North

Den danske virksomhed Athena IT-Group er klar til at blive optaget på minibørsen First North. Optagelsen på First North sker som led i en vækststrategi, hvor selskabet planlægger opkøb af relevante virksomheder. Athena IT-Group har opnået fuldtegning ved en netop overstået kontant rettet aktieemission på 30 millioner kroner. Provenuet fra emissionen er primært dedikeret til at finansiere nye opkøb.

Traceworks henter 30 millioner hos venturefond

TraceWorks, en dansk virksomhed med speciale i marketing management-software til annoncører, udvider det internationale marked takket være en investering på 30 millioner kroner. Investeringen fra Nordic Venture Partners betyder, at virksomheden med dens can-do marketing software Headlight kan udfordre eksisterende spillere på markedet, såsom DobleClick, TradeDoubler, 24/7 Real Media, Mediaplex Unica og Aprimo.

Danske virksomheder i nomineret til hæder

Som de første danske virksomheder nogensinde er Lån & Spar Bank og XponCard nomineret til de europæiske EPCA/ECR Awards for betalingsformidlere. Lån & Spar Bank er blevet nomineret i kategorien for "den mest innovative og avancerede betalingsformidlingsløsning" med sit MasterCard, der kombinerer et internationalt kreditkort med loyalitetsfremmende løsninger. Xponcard er, med sin løsning til udstedelse af individuelt designede betalingskort, nomineret i kategorien "det mest innovative og avancerede betalingsformidlingssoftware eller -hardware."

Christiania-optøjer skaber voldsom webtrafik

15.690. Så mange har besøgt christiania.org i dag. Det er den mest besøgte dag siden hjemmesiden så dagens lys tilbage i 1995. Optøjerne og sammenstød med politiet har fået mange til at besøge hjemmesiden. På normale dage løber besøgstallene op i små 5.000, men på blot fire timer i dag fra klokken 12 har 9.632 personer besøgt hjemmesiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere