Ubuntu på vej med mobil-Linux

Ubuntu Linux-udviklere vil øge spændvidden af deres open source-software så det også kan køre på håndholdt udstyr med adgang til internettet.

Computerwolrd News Service: Ubuntus udviklere skal mødes ved Linux-konferencen, Ubuntu Developer Summit i Sevilla i Spanien senere på ugen for at diskutere detaljerne i det nye Ubuntu mobil og embedded-projekt.

Ubuntu-programmørerne vil designe en mobil-version af deres Debian-baserede Linux-styresystem i samarbejde med Intel, der angiveligt har planer om at producere en ny strømsparende processor og chipsset-arkitektur med henblik på at give håndholdt udstyr samme internet-kapacitet som pc'er.

I kølvandet på Gnome

Ubuntus samarbejde med Intel kommer i hælene på et lignende projekt, Intel er partner i , der hedder Gnome Mobile & Embedded initiativet (GMAE), der blev annonceret den 19. april i år.

Initiativet inviterer udviklere, producenter og andre interesserede til at være med til at udvikle applikationer til håndholdt udstyr baseret på open source-projektet Gnome.

Det ser ud som om, at Ubuntu Linux bliver mere og mere populær blandt brugere.

Dell annoncerede i sidste uge, at virksomheden ville tilbyde Ubuntu Linux på dens kommende Linux-pc'er og bærbare.

Ifølge Dell er beslutningen truffet på baggrund af en brugerundersøgelse, der viser en stor interesse i Ubuntu Linux.

De udfordringer, der venter Ubuntus udviklere i arbejdet med den mobile version, inkluderer designet af en innovativ grafisk brugerflade og overskuelig administration af funktioner.

Mobil-versionen forventes at være klar til udgivelse i oktober sammen med den nye Ubuntu 7.10 version.

”Selv om det stadig er forholdsvist få brugere, der bruger Linux på deres smartphones - kun cirka seks procent - vil efterspørgslen på open source stige i takt med, at flere telefonproducenter bevæger sig væk fra den traditionelle platform,” siger Nick Spencer, der er analytiker hos Canalys.com.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere