Kort nyt: Ncom, sommerhuse, turbo 3G, TDC, sundheds-it, Telia-salg

Svenskere køber ComOn og CRN. Danske sommerhuse på Google Earth. TDC på vej med turbo 3G. TDC-ansatte døjer med helbredet. KL lancerer it-strategi for social og sundhed. Salg af Telia-aktier gav 18 milliarder i kassen.

Svenskere køber ComOn og CRN

Det svenske medieselskab MediaProvider køber danske Ncom Publications, der blandt andet står bag ComOn og Crn.dk og en række andre it-relaterede tjenester. Det svenske selskab lægger 24,5 millioner kroner på bordet for Ncom, hvoraf de 11,5 millioner er i kontanter, resten i aktier i det svenske selskab. MediaProvider ejer i forvejen magasinerne Mobil og Zoom, der nu bliver lagt sammen med Ncom, som skifter navn til MediaProvider.

Danske sommerhuse på Google Earth

Sommerhus-udlejningsfirmaet Sol og Strand vil fremvise sommerhuse på Google Earth, hvilket ifølge selskabet giver helt nye muligheder for markedsføring af sommerhusene. Ideen er at udnytte, at 70 procent af Sol og Strands kunder i forvejen bestiller deres sommerhus via nettet. Med den nye ordning kan de gennemtjekke sommerhusets beliggenhed.

TDC på vej med turbo 3G

TDC er klar til rulle turbo 3G ud. Det hurtige 3G - der tidligere er blevet indgåene beskrevet på cw.dk - skal udrulles i først København og dernæst Sjælland, Fyn og Sønderjylland inden udgangen af 2007. Dernæst skal turen komme til Århus og Aalborg, der skal have HSDPA fra TDC i begyndelsen af 2008.

TDC-ansatte døjer med helbredet

TDC's ansatte døjer med helbredet og har haft mange sygemeldinger, siden TDC sidste år blev købt af et konglomerat af kapitalfonde, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Ifølge en intern undersøgelse lå det gennemsnitlige antal sygedage per medarbejder i 2006 på 9,4 dage. Især er kundeservice og telefonservice hårdt ramt. Her er snittet 14,4 dage og 17,2 dage.

KL lancerer it-strategi for social og sundhed

Endnu en offentlig it-strategi er på gaden. Kommuneforeningen KL har i dag lanceret en it-strategi for social- og sundhedsområdet. Strategien fokuserer især på at forbedre kommunikationen mellem kommunerne og det resterende sundhedsvæsen. Derudover vil kommunerne sikre bedre it-redskaber for blandt andre handicappede. Indtil nu har fokus især været på ældreområdet.

Salg af Telia-aktier gav 18 milliarder i kassen

Salget af aktieposten på otte procent i telekæmpen Telia Sonera gav midt på eftermiddagen i onsdag cirka 18 milliarder svenske kroner til den svenske stat. Finansminister Mats Odell meldte om stor interesse for aktieposten, og kaldte salget en milesten. Den svenske stat er stadig den største aktionær i selskabet med en tilbageværende aktiepost på 37 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere