Kort nyt: SAS Institute, .asia-domæner, F-Secure, nedgang

Danske SAS leverer islandsk datacentral. Millioner af.asia-domæner på vej. F-Secure åbner kontor i Danmark. Trange tider i den danske it-branche.

Danske SAS leverer islandsk datacentral

Teris, som er datacentral for 24 investeringsbanker og sparekasser på Island, køber brancheløsning, kreditscoring og marketingløsning hos SAS Institute i Danmark som led i en treårig samarbejdsaftale. "For at kunne vokse så skal vi være hurtigt ude på markedet med intelligente løsninger til vores kunder i den finansielle sektor," siger Sæmundur Sæmundsson, administrerende direktør, Teris.

Millioner af.asia-domæner på vej

Der bliver rift om den nye domæne-endelse .asia, som kommer til at dække 73 lande, vurderer Speednames Business, som registrerer domænet herhjemme. "Domænet er den mest interessante domæne-endelse efter .com. Og det bliver ikke til at komme udenom for de virksomheder, der laver forretninger i den del af verden. Potentialet er mange gange større end for .eu-domænet, der blev udbudt for to år siden," mener Mikkel Noesgaard fra Speednames Business.

F-Secure åbner kontor i Danmark

Det finske sikkerheds-selskab F-Secure åbner kontor i Danmark, hvor Michael Dahl er blevet ansat som såkaldt channel manager for det danske marked. Det er planen, at han skal videreføre F-Secures hidtidige strategi med at sælge produkter gennem lokale distributører i Danmark - blot nu med lokal dansk støtte. Michael Dahl regner med, at der er store vækstmuligheder for selskabet på det danske marked.

Trange tider i den danske it-branche

Salget af it-udstyr er faldet, og salget af it-service er stagneret viser nye tal fra Danmarks Statistik. Udviklingen i salg af it-udstyr og it-service nåede sit lavpunkt i 2003 efter dotcom-boblen brast et par år i forvejen. Siden da er salget kun gået frem – lige indtil i år. Engrossalget af computere og it-udstyr er faldet fra 58,2 milliarder kroner i 2005 til 55,1 milliarder i 2006. Samtidig er salget af it-service stagneret på 53,7 milliarder kroner. Tallene bygger på indberetning af moms. Danmarks Statistik understreger, at tallene ikke nødvendigvis betyder, at der bliver solgt mindre it-udstyr i Danmark. Det kan også være salget til udlandet, der har svigtet. Eller også har virksomheden lavet strukturændringer, der gør, at færre penge passerer Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere