Jabra Bluetooth headset

Headset er i høj grad et af de produkter, hvor radioteknologien Bluetooth giver mening. Vi har testet et helt nyt headset fra firmaet Jabra, der har danske rødder.

Bluetooth

Bluetooth-teknologien har fået mange tæsk med på vejen igennem de senere år. En teknologi kan godt være genial, men det bliver først for alvor seriøst, hvis teknologien finder vej til nogle produkter, der virker bedre end noget, vi har prøvet før.

Headset til mobiltelefoner er en af den type produkter, hvor Bluetooth må tages seriøst.

Udvalget er da også allerede velvoksent. Nokia, Motorola, Sony Ericsson og Siemens er blot nogle af de firmaer, der enten har Bluetooth-headset på markedet eller har et på vej.

Vi har testet et helt nyt Jabra T 300 Bluetooth-headset, som kommer i handelen i de danske telebutikker inden for den næste uges tid.

Jabra er i virkeligheden et dansk produkt, der udvikles af virksomheden GN Netcom.

Vi testede Jabra-headsettet på en Sony Ericsson T68i mobiltelefon, og det gav ikke problemer på noget tidspunkt. Headsettet skulle kunne bruges til alle mobiltelefoner med Bluetooth version 1.1.

Med headsettet på øret kan man bevæge sig frit rundt i lokalet uden hensyntagen til telefonens placering. Rækkevidden er cirka 10 meter.

Den frihed er meget værd. Begge hænder er fri til at skrive på computeren, samtidig med at man taler, og man kan ugeneret spadsere rundt efter papirer eller en kop kaffe, mens personen i den anden ende af forbindelsen snakker løs uden at opdage noget.

Tilsvarende er det trådløse headset en smart løsning til bilen. Der er ikke nogen ledning, der sidder i vejen, når der skal skiftes gear.

Lyden

Men er det nemt at bruge, headsettet?

Tja. Har man ikke fornøjet sig med Bluetooth før, skal det nok give problemer, før man kan gennemføre det første telefonopkald igennem headsettet.

Headsettet har af gode grunde ikke noget display, der hjælper på forståelsen af funktionerne, og i telefonen skal man også langt ind i menuerne for at kunne parre de to enheder med hinanden.

Det svarer til, hvis man ikke kunne bruge et Windows-program på pc'en, før man havde sat det op med særlige indstillinger i kontrolpanelet. Ikke umuligt for vante Windows-brugere, men bestemt ikke nogen nem manøvre for den uerfarne bruger, der i dette tilfælde bare har været vant til at bruge sin mobiltelefon til at tale i.

På forsiden af headsettet sidder to knapper. Med et tryk på den nederste knap kan man modtage et opkald, uden at røre ved telefonen. Man kan også aktivere talestyringen på mobiltelefonen, sige "Anne" efter et bip hvorpå telefonen ringer til Anne.

Den anden knap skruer op og ned for lyden. Stort set alle de opkald, vi håndterede gennem headsettet, gik fint igennem, uden at det var nødvendigt at justere lydstyrken.

Lydkvaliteten er overraskende god. På intet tidspunkt var der udfald eller knas med lyden. Nogle af dem, vi ringede til, spurgte om vi snakkede i mobiltelefon, men ingen gættede, at der også blev brugt headset.

Jabra T 300 vejer kun 26 gram og er ni centimeter langt. Men mikrofonen er udviklet til lige præcis at hente lyd fra den retning, hvor munden sidder, og så kommer der meget lidt baggrundsstøj med.

Hvis der konstant skal være forbindelse mellem headset og telefon, hvilket er det mest komfortable, sluger Bluetooth-chippen desværre masser af strøm fra mobiltelefonen. Jabra-headsettets eget batteri holder sig ifølge fabrikanten kørende til 150 timers standby eller fire timers tale.

Den vejledende udsalgspris er 1.095 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere