Kina-spam falder dramatisk - Polen værst i Europa

Mængden af spam, der bliver pumpet ud fra Kina er faldet dramatisk i de første tre måneder af 2007. Samtidig tæller listen over de værste spammernationer flere europæiske lande med Polen som den værste.

Computerworld News Service: For et år siden blev over en femtedel af al spam udsendt fra computere i Kina. Det tal er faldet gennem det seneste år og var på 7,5 procent i første kvartal af 2007.

”Gennem de første syv dage af i år stod Kina kun for 1,7 procent af de udsendte spam-mails. Det er et usædvanligt brat fald,” siger senior sikkerhedskonsulent Carole Theriault fra it-sikkerhedsfirmaet Sophos PLC og fortsætter:

”Det er næsten som om, at nogle af internetydbyderne er blevet taget offline. Afskæringen skyldes sikkert to større jordskælv 26. december sidste år ud for den taiwanesiske kyst. De kan have skadet undersøiske datakabler og afbrudt internetadgangen i Asien,” siger hun.

Noget af æren skal også tilfalde en landsdækkende indsats mod spam i Kina, tilføjer hun.

”Kina har i nogen tid arbejdet på at reducere spam udsendt fra Kina, og jeg tror, at der er bevis på, at de har succes med indsatsen,” siger Carole Theriault.

USA er knap så dygtige

Indsatsen mod spam i USA har knap så gode resultater.

USA har tidligere stået for næsten halvdelen af verdens spam og sidste år stod for godt 23 procent. I seneste kvartal var tallet nede på knap 20 procent.

”Det er et meget mere moderat fald i forhold til det, vi har set i Kina.

Mere spam fra Europa

Mens andelen af spam fra Asien er faldende, så stiger den i Europa.

Flere europæiske lande har en større andel af den spam, der bliver sendt.

Polen er en af de markante syndere, fortæller Theriault

”Fem procent af verdens spam i sidste kvartal kunne spores tilbage til computere, der alle havde forbindelse til den samme polske internetudbyder,” siger hun.

Hun vil dog ikke oplyse navnet på den pågældende udbyder.

Polen står nu for 7,4 procent af verdenens spam. Det er næsten det samme som Kina.

Italien, Frankrig, Tyskland og Spanien er også med i Sophos beskidte dusin-liste over lande, der har de værste spamere.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere