Kort nyt: Palm, Thunderbird, Surfing, Sanyo, YouTube, Canada

Palm nu med Linux. Thunderbird 2 kommer i slutningen af april. Internettet stjæler arbejdstiden. Sanyos batterier er gået flade. Thailand lukker for YouTube. Canada leder efter danske softwareselskaber.

Palm nu med Linux

For år til bage var regerede Palm markedet for håndholdte computere og operativsystemet hed Palm OS. Derfor var det givet vis et chock for mange, da Palm-modellerne begyndte at dukke op med Windows Mobile som styresystem. Nu sadler Palm om igen og denne gang hedder kammeraten linux. Til efteråret dukker de første Palm-enheder med Linux-kerne nemlig op på markedet.

Thunderbird 2 kommer i slutningen af april

Arbejdet med dennæste version af email-klienten Mozilla Thunderbird er ved at være ved vejs ende. Man kan i øjeblikket downloade Release Candidate1, og lanceringen af den endelige version er fastsat til slutningen af denne måned. Den største nyhed i programmet skulle være en ny metode til at mærke og kategorisere mails, så man bedre kan holde styr på de store mængder e-post.

Internettet stjæler arbejdstiden

En britisk undersøgelse af 2400 internetbruger viser, at medarbejderne i de engelske virksomheder bruger to hele arbejdsdage per måned på at surfe. En fjerdel af de adspurgte brugte mere end 30 procent af arbejdstiden på netsurfing uden mål eller arbejdsmæssig mening. På hjemme fronten er den også gal. En tredjedel af deltagerne oplyser nemlig, at surfing i privaten er en kilde til kritik fra ægtefællen.

Sanyos batterier er gået flade

Elektronikvirksomheden Sanyo forventer, at tilbagekaldelsen af firmaets batterier til mobiltelefoner koster virksomheden 94 millioner kroner. I december tilbagekaldte japanske mobiloperatører 1,3 millioner mobiltelefoner fra Sanyo på grund af faren for overophedning og selvantændelse.

Thailand lukker for YouTube

De Thailandske myndigheder har blokeret adgangen til YouTube efter en video, der gjorde grin med landets konge dukkede op. YouTube samarbejder i øjeblikket sammen med regeringen om at finde en løsning, så de kan genåbne videotjenesten. Hændelsen har skabt stor forargelse i landet, hvor man ser meget strengt på fornærmelser af kongehuset. I sidste uge blev en 57-årig mand fra Schweiz eksempelvis tildelt en fængselsstraf på ti år for at spraymale på plakater, der afbillede kongen.

Canada leder efter danske softwareselskaber

Den canadiske ambassade vil gerne høre fra danske elektronik- og softwareselskaber, der kan hjælpe Canada med at spare på strømmen. Ambassaden er både interesseret i virksomheder, der laver strømbesparende teknologi, og virksomheder, der arbejder med bæredygtige energikilder. Læs mere hos IT-Branchen via linket ude i siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere