Artikel top billede

Stifter Laust Søndergaard stemt helt ud af Mondosoft

Stifter og tidligere direktør i Mondosoft, Laust Søndergaard, blev stemt helt ud af selskabets bestyrelse på gårsdagens generalforsamling. Samtidigt får selskabet igen tilført nye midler fra to aktionærer.

Den tidligere direktør hos softwarefirmaet Mondosoft, Laust Søndergaard, blev onsdag stemt ud af Mondosofts bestyrelse på selskabets årlige generalforsamling.

Han blev i januar afsat som direktør, men reelt mistede han direktør-posten helt tilbage i november sidste år, hvorefter den nye direktør Kent Sørensen trådte til.

Laust Søndergaard skabte ellers egenhændigt selskabet i 1998. Han ejer dog stadig aktier i Mondosoft, men bestrider altså ingen stillinger mere.

Selskabet har mange gange været udråbt til det danske søgemaskinemarkeds internationale darling, men firmaet har aldrig formået at slå rigtigt igennem.

"Det har været en bumpet vej fra dotcom-dagene og frem til nu. Og rent økonomisk har det været skuffende for Mondosoft," udtaler Laust Søndergaard.

Han er nu fritstillet og overvejer nu, hvordan han kan bruge sine mange års erfaring fra Mondosoft.

Mondosoft får tilført flere penge

Udover Laust Søndergaards post i bestyrelsen var der også et lån til Mondosoft på dagsordenen til generalforsamlingen, der varede i omtrent to timer.

Optagelsen af lånet fra Inventure Capital samt en anden aktionær blev vedtaget, erfarer Computerworld.

Parterne afviser imidlertid blankt at komme med kommentarer til generalforsamlingen.

"Jeg ønsker ikke at kommentere på mødets konkrete indhold," lyder det korte svar fra Torben Vilsgaard, der er partner i Inventure Capital.

Han oplyser dog, at Mondosoft siden 1999 har modtaget omkring 200 millioner investor-kroner, hvoraf Inventure Capital har pumpet omtrent 10 millioner kroner i Mondosoft.

Administrerende direktør hos Mondosoft Kent Sørensen, ønsker heller ikke at kommentere generalforsamlingens agenda og beslutninger.

"Jeg kan ikke give dig informationer fra en generalforsamling, som er et internt møde i selskabet," lyder det fra Kent Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere