EU forsøger at undgå regulering af RFID

Kommissær Vivian Reding arbejder på et tiltag i kommissionens mediedirektiv, der skal sikre, at i RFID-teknologien ikke bliver underlagt reguleringer.

Europa Kommissionen har samlet en gruppe, der skal rådgive den om RFID (radio frequency identification).

Kommissionen arbejder på et tiltag, som skal sikre, at en regulering ikke bliver nødvendig.

”Den potentielle vækst inden for RFID-markedet er enormt,” siger Viviane Reding, der er kommissær for Information og Medier, ved Cebit i Hanover, Tyskland.

Hun vurderer, at det europæiske marked for RFID kommer til at vokse fra cirka 3,7 milliarder i 2006 til cirka 52 milliarder kroner i 2016.

"Vi er stærke i trådløst, mobilt og chips, og vi bliver nødt til at udbrede den styrke til RFID," siger hun.

Men kommissæren advarer også industrien om, at den bliver nødt til at være mere opmærksom på sikkerhedsspørgsmålene.

"Vi må gøre industrien opmærksom på, at internettet frem for alt skal være folkets internet.”

Ny gruppe skal rådgive

Vivian Reding annoncerede også skabelsen af en "RFID aktieejer-gruppe," der både indeholder repræsentanter fra industrien og forbrugergrupper.

Gruppen skal rådgive kommissionen, som har planer om at foreslå nye tilføjelser til dens e-kopierings direktiv i midten af året. Tilføjelserne skal sikre, at direktivet også dækker RFID-applikationerne.

Senere på året udgiver kommissionen forslag til, hvordan medlemslandene skal håndtere datasikkerhed og de fortrolighedsspørgsmål, der melder sig ved brugen af RFID.

Vivian Reding understreger at hendes intention er, at undgå en "top-down-tilgang," eller en ovenfrakommende begrænsning af udviklingen af RFID.

Hun pointerer de mange fordele ved smart-tag teknologien, bland andet de milliarder af euro, virksomheder kan spare ved større effektivitet.

Kommissæren arbejder tæt sammen med regerings-repræsentanter fra USA, Kina, Japan og Korea for at promovere internationale standarder for RFID.

"Vi støtter helt ubetinget kommissionens anstrengelser for at samle de forskellige aktieejere og især for målet om internationale RFID-standarder,” siger Antonia Voerste, talskvinde for den tyske detailvirksomhed Metro AG, der er en af de største brugere af smart-tag teknologien på nuværende tidspunkt.

"RFID bør være et globalt tema," siger hun.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere