Kort nyt: QuickTime, PremiTech, chip-dankort, FDIM

Alvorlige sårbarheder i QuickTime. Kim Wiencken afløser Klaus Holse som formand for PremiTech. Næsten hver tredje Dankort-transaktion er nu med chip. FDIM giver røde fødselsdagssodavand.

Alvorlige sårbarheder i QuickTime

Den populære multimedieafspiller QuickTime indeholder flere alvorlige sårbarheder, som kan udnyttes til at plante kode på systemer, der ikke er opdaterede. Et angreb vil typisk blive indledt ved at lokke en bruger til at besøge en særligt udformet hjemmeside med aktivt indhold, der kører arbitrær kode på systemet ved udnytte sårbarheder i applikationen. Apple har frigivet en ny version af Quicktime, der hedder 7.1.5, og den korrigerer flere kritiske fejl i måden hvorpå Quicktime håndterer eksempelvis designede billed- og video filer. Sårbarhederne befinder sig både på Microsoft Windows og Mac OSX platformen.

Kim Wiencken afløser Klaus Holse som formand for PremiTech[/b9
Kim Wiencken, der tidligere har haft ledende stillinger i SAP og Oracle, afløser Klaus Holse Andersen som formand for bestyrelsen i den danske softwarevirksomhed PremiTech. "Vi er begejstrede over at have tiltrukket en bestyrelsesformand af denne kaliber, og vi har allerede sat projekter i gang på baggrund af hans anbefalinger," siger den tidligere bestyrelsesformand i PremiTech, Klaus Holse – Corporate Vice President hos Microsoft – der forbliver medlem af bestyrelsen i PremiTech.

[b]Næsten hver tredje Dankort-transaktion er nu med chip
Over 30 procent af alle Dankort-transaktioner foregår nu med chip. Overgangen til chip-læsning i forretninger og pengeautomater landet over afspejler sig også i PBS’ misbrugsstatistikker, hvor antallet af svindelsager med falske Dankort i pengeautomater faldt markant. I kroner og ører fra 2.739.000 kr. til 11.000 kroner fra første til andet halvår 2006.

FDIM giver røde fødselsdagssodavand

I år er det 10 år siden, at Foreningen af Danske InternetMedier, FDIM, blev stiftet. Det bliver fejret i forbindelse med foreningens generalforsamling, og som det sig hør og bør til en 10 års fødselsdag, bliver der serveret rød sodavand. FDIM, der i dag har godt 70 medlemmer, blev stiftet 18. marts 1997. Grundlaget for at stifte foreningen var at indføre en fælles trafikmåling for den samlede internetbranche. En måling som netop nu er ved at blive fornyet med FDIM's nye trafikmålingssystem, der er ved at blive implementeret hos medlemmerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere