Pæne kvartalsresultater præger it-branchen

It-investorer kan ånde lettet op efter betryggende regnskaber fra alle sider af branchen - med få undtagelser.

Et stærkt kvartalsresultat fra førende virksomheder inden for software, telekommunikation, lagring og selv hardware har i denne uge effektivt beroliget bekymrede it-investorer, som ellers tidligere på måneden modtog flere advarsler om ringe indtjening.

Sun Microsystems bidrog med et højdepunkt i tirsdags, hvilket var særligt opmuntrende, fordi hardware-området ofte medbringer dårlige nyheder på grund af den hårde konkurrence på salgspriser.

Sun sagde, at de stærke salgstal på x64-servere baseret på Advanced Micro Devices-chips var en af de primære grunde til det gode resultat.

På trods af bekymringer om øget pres på priserne inden for telekommunikation, kunne AT&T i torsdags berette om en overskudsstigning på 17 procent på grund af indtægterne for trådløst netværk. Internetindtjeningen kom steg samtidig med 17,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Også EBay og Yahoo! forsikrer at online-forretningen trives i bedste velgående.

EBay kunne i onsdags fremvise en stigning på 24 procent overskuddet fra fjerde kvartal og begrundede væksten med stigninger af antallet af auktioner, PayPal og Skype handler.

I tirsdags fremlagde Yahoo! selskabets netindkomst, ekslusive bestemte engangssager, og kunne rapportere om en indtjening højere end forventningerne.

Project Panama, som er Yahoo!s nye måde at ordne søgeresultater på, ved at kombinere betalt ranking og resultat algoritmer, får god feedback.

Lagrings- og sikkerhedssælger EMC fremviste i tirsdags en rekordhøj indtjening for selskabets fjerde kvartal, igangsat af vækst i EMC's RSA-sikkerhedsafdeling og mere generelt en tocifret vækst på salg systemer og softwaretilbud globalt.

EMCs regnskab er en særlig god nyhed, set i lyset af rivalen Symantecs ringe omsætning og prognose.

Sikkerhed og lagring er blevet set som en af grundpillerne i it-industrien, så dårligt nyt fra begge virksomheder havde været dårligt nyt for det kommende år.

Yderligere dårligt nyt kom fra AMD, som i tirsdags berettede om et milliardtab for fjerde kvartal.

Den største overraskelse i ugens løb har hidtil været på plussiden.

Aktiepriserne er steget for de fleste af de selskaber som har fremlagt pæne resultater og markedsindekset steg indtil torsdag, da bekymrende makroøkonomiske nyheder om fald i salget af boliger og stigende arbejdsløshed blev bekendtgjort af henholdsvis National Association of Realtors og U.S. Labour Department.

Uanset hvad har de gode resultater alligevel resulteret i en forstærket selvtillid og på trods af torsdagens generelle aftag, har de forudgående dage holdt Nasdaq – hjemstavn for mange it-sælgere – på sporet med en vækst tæt på fem procent over de sidste tre måneder.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere