DR: Fra i dag kan vi dække danskerne på net-tv

I dag skruer DR op til 1.500 brugere på sit direkte net-tv. Og det er nok, lyder det. Peer-to-peer-løsninger kunne dog løse eventuelle kapacitetsproblemer på DR og TV2 og fremtidssikre direkte net-tv.

Den statslige mediekoncern DR opgraderer fredag kapaciteten fra 1.000 samtidige brugere af net-tv til 1.500.

Det sker efter et massivt pres fra kritikere, der har været utilfredse med, at DR ikke kunne servicere alle danskere, der ønskede at se statsradiofoniens tv-programmer direkte og i en opløsning på én megabit.

- Vi har haft en dialog med vores underleverandør jay.net. Og det viste sig ret hurtigt, at det ikke var særlig kompliceret at skrue seertallet op til 1.500 samtidige seere, forklarer udviklingschef på nye medier, Erik Henz Kjeldsen.

Han har samtidig kigget nærmere på logfilerne for de programmer, som DR har streamet på nettet.

- De viser, at DR på intet tidspunkt har haft over 1.300 seere i timen på vores udsendelser. Og med den relativt korte erfaring vi har nu, så er 1.500 seere nok. Derfor forventer jeg ingen problemer her i løbet af weekenden, fortæller Erik Henz Kjeldsen.

TV2 sender til flere i lavere kvalitet

Erik Henz Kjeldsen udtrykker dog forhåbning om, at mange danskere vil tage direkte net-tv til sig.

- Jeg havde en forventning om, at der ikke ville mere end 1.000 interesserede i direkte net-tv. Men det kan jo være, at det ændrer sig blandt andet med al den omtale vores projekt har fået de seneste dage. Derfor bliver det virkelig spændende at følge med i logfilerne i weekenden siger Erik Henz Kjeldsen.

TV 2 har samme båndbredde

Hos konkurrenten TV 2 har man nogenlunde samme båndbredde til brugerne.

Men der kan op til 6.000 logge på og se TV 2 News direkte på nettet. Det skyldes, at News sendes i en knap fire gange lavere kvalitet.

- Hagen ved at kunne sende til mange er, at vi sender i 300 kilobit. Vi kan dog skrue op til det tredobbelte antal seere, så vi er garderet ved de helt store begivenheder. Det skyldes, at vi har flere udbydere end TDC, forklarer chef for TV 2 interaktiv, Rune Bech.

Stationens net-tv station Sputnik er betalingsfinansieret. Her kan TV 2 håndtere 1.000 samtidige seere i en opløsning på 1,6 megabit.

Antallet af seere kan mangedobles

Begge de store landsdækkende mediehuse kan dog løse kapacitetsproblemer og fremtidssikre kapaciteten én gang for alle ved at satse på peer-to-peer løsninger.

- Der er ingen tvivl om, at peer-to-peer er fremtidens løsning på området for direkte net-tv. For lige nu ligger flaskehalsene hos teleoperatørerne, siger Rune Bech.

Det giver Erik Henz Kjeldsen ham ret i.

Der udvikles peer-to-peer løsninger i både Danmark og udlandet. Et af de mere omtalte peer-to-peer projekter for tiden er Janus Friis’ Joost-projekt.

Den Symbion-baserede danske virksomhed Octoshape garanterer, at den kan levere varen til tv- og radio-stationerne.

- Til det internationale melodi grand prix i 2006 var der over 74.000 bruger fra næste 140 lande. Og vi kan sagtens servicere 100.000 seere eller lyttere fra hele verden, siger chef for selskabets forretningsudvikling, Pernille Vestberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere