Når mobilen gør børn mobile

Klumme: Det kan faktisk godt lade sig gøre at skabe bedre indlæring ved at koble it og undervisning sammen. Måske er hemmeligheden at inddrage lærere og elever i udviklingen.

De nye medier som mobiltelefonen og internettet kan bruges til at gøre det levende og sjovt for børn og unge at holde sig i form.

Hvis man gerne vil nå nogle bestemte personer med et bestemt indhold, er det en rigtig god ide at gøre sit indhold tilgængeligt på de platforme, som brugerne allerede benytter.

Det har Københavns Kommune fået øje på.

I sommer blev der indgået et stort folkeskoleforlig med titlen “Faglighed for Alle”.

Ny teknologi i skolen

Formålet er at løfte den københavnske folkeskole og styrke fagligheden, blandt andet med udviklingen af nye undervisningsmidler og ved at eksperimentere med nye medier i undervisningen.

Børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard og hans forvaltning har taget initiativ til at samarbejde med erhvervsliv og universiteter om at afklare, hvordan man kan bruge ny teknologi til at gøre det lettere for lærere at undervise og sjovere for elever at lære.

Et af de pilotprojekter, vi har stået for at gennemføre for kommunen, er et digitalt sundhedskoncept, der hedder MoveIT.

Målet er at få børn og unge i 8.-10. klasse på de københavnske folkeskoler til at reflektere over egen sundhed og gerne ændre deres mad- og motionsvaner.

MoveIT når de unge via mobiltelefoner og internettet, som er de medier, de unge allerede bruger hver dag.

Vi ved, at sund og varieret mad kombineret med masser af motion spiller en afgørende rolle for børns selvværd, indlæring og evne til at mestre en lang række sociale og praktiske færdigheder.

Løsningen er udviklet af to specialestuderende på IT Universitetet, firmaet Opengate og Crossroads Copenhagen i et tæt samarbejde med idrætslærere og elever på Bellahøj Skole.

Via mobilen indtaster de unge dagligt, hvad de spiser, og hvilken form for motion de dyrker.

Kosten opdeles i grafer, der viser fedt, sukker samt frugt og grønt, så de unge kan se, hvor meget de har spist af hver del i forhold til det anbefalede maksimum.

Den dyrkede motion vises ligeledes på en graf i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 60 minutters daglig motion, så de unge kan se, hvor meget motion de mangler at dyrke på en dag.

En reminder vil blive tilsendt via sms, hvis de unge glemmer at indtaste data.

Detaljeret oversigt

www.moveit.nu får de unge en mere detaljeret oversigt over den indtastede motion og kost, som er sendt via mobiltelefonen.

De unge kan oprette deres egen profil og få adgang til deres egen personlige hjemmeside. Samtidig er der information om sundhed, forum/community, brevkasse og spil. Der er tale om en demoudgave, hvorfor ikke alle funktioner virker endnu.

Løsningen er netop blevet testet, og testen viste, at eleverne blev mere opmærksomme på deres vaner.

Mobiltelefonen var egnet til at give en indikation af, hvordan man lever, mens hjemmesiden var velegnet til at give råd til en alternativ og sundere livsstil.

Eleverne var mest begejstrede for indholdet på mobiltelefonen, som de kunne tage med sig når og hvor som helst.

MoveIT er dermed et oplagt eksempel på, hvordan man kan skabe bedre indlæring ved at koble it og undervisning og ved at inddrage lærere og elever i udviklingen.

Pouline Middleton er direktør for Crossroads ­Copen­hagen, et netværk for kultur, medier og kommunika­tions­teknologi.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering