Motorolas overskud halveret trods salgsvækst

Selvom Motorolas salg er steget med 17 procent, falder overskuddet til næsten det halve i fjerde kvartal.

Motorola offentliggjorde fredag, at nettoindtjeningen i firmaet er faldet med 48 procent i fjerde kvartal 2006.

Dermed faldt overskuddet i firmaet til 3,6 milliarder kroner, svarende til 1,44 kroner per aktie. For bare et år siden lå indtjeningen på 6,9 milliarder kroner netto eller 2,71 kroner per aktie.

Det skriver Wall Street Journal.

Skuffende resultat

Ifølge Motorola steg salget imidlertid samtidig med 17 procent. Dermed nåede indtjeningen i firmaet op på i alt 68 milliarder, mens indtjeningen på mobilsiden alene nåede 45 milliarder kroner.

Firmaets topchef, Ed Zander, er tilfreds med det stigende salg, og han mener, at det har skabt et godt fundament.

- Imidlertid opbyggede firmaet en solid vækst på indtjeningssiden, som mødte eller ligefrem overgik vores målsætning på flere områder i kvartalet. Jeg er sikker på, at vi har et godt fundament for fortsat vækst, siger Ed Zander til Wall Street Journal.

Faldende aktier efter nedskrivning

Motorola nedskrev for to måneder siden forventingerne til salgsresultatet i fjerde kvartal med otte procent. Samtidigt advarede firmaet om, at indtjening og overskud ville blive mindre end forventet.

Advarslerne sendte aktierne ned med næsten otte procentpoint til 109,26 kroner per aktie og understregede dermed de udfordringer, firmaet har med at veksle succesen med den populære Razr-telefon til overskud.

Telefonen er solgt i mere end 50 millioner eksemplarer på verdensplan siden lanceringen i slutningen af 2004. Imidlertid har Motorola løbende dumpet prisen på telefonen for at kunne vækste på markedsandele.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere