Danske Platon køber de gamle stiftere ud

Konsulenthuset Platon bruger millioner af kroner på at købe selskabets oprindelige stiftere ud. "Vi har en aftale om at købe dem ud over en årrække," fortæller Platons administrerende direktør, Michael Borges.

Efter trinvis gennem en årrække at have købt to af de oprindelige stiftere ud, er konsulenthuset Platon nu næsten udelukkende ejet af medarbejderne.

- Medarbejderne ejer nu 95 procent af firmaet, siger Michael Borges, der som administrerende direktør for Platon selv sidder på godt en fjerdedel af aktierne i det blomstrende konsulenthus.

Udover ejerskab af aktier er nogle af de i dag 110 ansatte medejere gennem optioner på aktier i Platon.

Sælger metodeværktøj

Siden Platon så dagens lys for syv år siden, har firmaet gennemført 200-300 business intelligence-projekter og samtlige er dokumenteret fra a til z.

Som noget ret usædvanligt i branchen sælger Platon sit møjsommeligt udviklede metode-værktøj Insight til sine kunder, så de selv har værktøjet til at implementere store information management-projekter.

Det betyder, at de store virksomheder ved implementeringen af sådanne information management-projekter ikke længere har brug for konsulenternes viden, men kun for deres arbejdskraft, og det bliver naturligvis til en helt anden pris.

Franchise-koncept

Efter at have betalt dyre lærepenge med etableringen af et 100 procent ejet datterselskab i Norge for tre år siden har Platon ændret strategien for den fremtidige udenlandske ekspansion.

- Fremover etablerer vi os i udlandet gennem franchise-tagere, der betaler en procentdel af deres omsætning til os. Derudover skal vi også have en mindre ejerandel af vores udenlandske franchise-tagere, siger Michael Borges.

Den første franchise-tager-kontrakt er underskrevet med et firma i Island, mens Platon forhandler med yderligere tre i Sverige, Finland og Norge.

- Jeg tror, de kommer dryssende over de næste tre måneder, vurderer Platon-chefen.

Ikke overvældende

På grund af de mange investeringer er forventningerne til indeværende regnskabsår ikke overvældende store.

- Vi laver regnskabsåret om, så det fremover følger kalenderåret. Vi lukker snart det første halvår, og det ender med et mindre overskud om end ikke på niveau med sidste års resultat, siger Michael Borges.

Fra 2008 forventer virksomheden for alvor, at de investeringer, der kastes efter den internationale ekspansion, begynder at kaste overskud af sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere