Norsk postvæsen køber SYSteam

Norske Ergo Group, der ejes af det norske postvæsen, køber svenske SYSteam for 900 millioner kroner. Selskabet sigter efter førertrøjen på markedet for it-leverancer til små og mellemstore virksomheder.

Norske ErgoGroup, der ejes af det norske postvæsen, køber svenske SYSteam, der er Sveriges største leverandør af it-tjenester til små og mellemstore virksomheder.

Prisen er godt 900 millioner kroner, som ErgoGroup lægger på bordet for 92 procent af aktierne i det svenske selskab.

Med købet bliver ErgoGroup Nordens største it-leverandør, bedyrer selskabet.

Ergo Group har tidligere købt Ementors outsourcing-virksomhed, og købet af det svenske selskab falder ned i kølvandet af denne tidligere handel.

- Vi har nordiske ambitioner, og med købet af SYSteam får vi en god position i Svergie og en fod inden for i Finland, siger Terje Mjøs, direktør for ErgoGroup, til Computerworld Norge.

SYSteam har omkring 350 medarbejdere. Herhjemme har selskabet omkring 15 medarbejdere, der nu alle overtages af Ergo Group.

Det sammenbragte selskab får en årlig omsætning i omegnen af 4,9 milliarder kroner, hvor af langt størstedelen vil komme fra det norske marked.

- Opkøbet tager udgangspunkt i Postens hovedstrategi for IKT-segmentet og derudover en prioritering af markeder med vækstmuligheder, lyder det fra Dag Mejdell, koncernchef i Posten Norge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere