Kort nyt fra it-verdenen

Millionunderskud i RTX Telecom. Cisco lancerer ny uddannelse for SMB-partnere. Danske CDRator bag Rabobanks mobilforretning. Coop klar til chip fra 2008. Gratis Mozart på nettet.

Millionunderskud i RTX Telecom

RTX Telecom betegner regnskabsåret 2005/06 som utilfredsstillende. Nettoomsætning faldt til 285 millioner kroner, og resultat af primær drift (EBIT) blev et underskud på 63 millioner kroner. Udviklingen forklares blandt andet med en betydelig nedgang i indtægterne fra udførte udviklingsopgaver for fremmed regning, og at afsætningen af koncernens egne produkter ikke har indfriet forventningerne.

Cisco lancerer ny uddannelse for SMB-partnere

Cisco øger sin indsats over for de små og mellemstore virksomheder (SMB’er) ved at åbne en ny uddannelse, Cisco SMB University, som skal styrke SMB-partnernes kompetencer inden for sikkerhed, trådløs teknologi og IP-telefoni. Uddannelsen, der er gratis og delvist online-baseret, åbner i december 2006.

Danske CDRator bag Rabobanks mobilforretning

Hollandske Rabobank lancerer et virtuelt mobiltelefon-selskab, Rabo Mobiel, og får dermed udvidet de eksisterende kunderelationer. Den tekniske infrastruktur er baseret på et kunde- og betalingssystem fra danske CDRator, som også har stået for integration til Rabobanks eksisterende it-infrastruktur. Rabo Mobiel forventer 600.000 kunder i 2010.

Coop klar til chip fra 2008

Coop i Danmark har inden for de sidste måneder udskiftet de gammeldags dankortterminaler med nyere apparater, som kan læse de efterhånden flere år gamle chip-dankort. Det sker ifølge fødevare-giganten for at fremtidssikre butikkerne terminaler for at opnå den højest mulige sikkerhed ved dankort-betalinger. Coop har i den senere tid testet brugen af chipdankort i alt ti af de mere end 1100 butikker, koncernen driver. Resultaterne har været så gode, at koncernen nu satser på at aktivere brugen af den sikrere chip-læser inden nytår 2008.

Gratis Mozart på nettet

The International Mozart Foundation i Salzburg i Østrig afslutter 250-året for komponistens fødsel med muligheden for at downloade noderne til alle hans værker gratis fra nettet. Det betyder, at Mozarts mere end 600 kompositioner kan hentes. Ifølge organisationen havde siden 45.000 besøgende de første to timer. Organisationens hjemmeside indeholder omkring 24.000 sider, og ud over noder til arier og værker indeholder siden også anden information om Mozart. Ifølge Reuters har det kostet omkring tre millioner kroner at publicere informationerne i netform.

Dansk firma bag Microsoft-ikoner

Når fremtidens økonomimedarbejdere bruger Microsofts nye økonomistyringsprogram Dynamics AX, er det dansk design, der hjælper dem med at finde rundt. Det er nemlig det danske enmandsfirma A320, der igennem to måneder har designet de mere end 700 ikoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere